bezár
 

gyerek

2011. 09. 04.
Családi nap a Műszaki Tanulmánytárban: mosógépek és mosószerek története
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mosógépek és mosószerek történetével, jövőjével foglalkozó előadások, tárlatvezetések és alkotóműhely várja az érdeklődőket szeptember 10-én a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) műszaki tanulmánytárában Budapesten.

prae.hu

A háztartástechnikai gyűjteményben Vámos Éva, az MMKM főmuzeológusa kalauzolja majd a látogatókat, ezen kívül műtárgybemutató és előadások színesítik a programokat, a kisebbeket pedig alkotóműhely várja - közölte az intézmény az MTI-vel.

A családi nap előadói a mosás eredményességének tudományos magyarázatát és háziasszonyi praktikáit ismertetik meg a közönséggel: a mosás történetéről Takács Anett, a Kaposvári Egyetem tanársegédje, a modern mosás eszközeiről Deme Tibor, a MOVA Kft. ügyvezető igazgatója, a mosógépek történetéről Vámos Éva beszél.

Mitől mos a mosószer? címmel Schenker Beatrix vegyészmérnök, a Magyar Kémikusok Egyesületének munkatársa tart előadást. Ecker Károlyné, a Textil Múzeum Alapítvány és a Textilipari Műszaki Tudományos Egyesület hagyományvédő szakosztálya elnöke a Mos6 című kiállítás tanulságait foglalja össze, Erőss-Kiss Zénó múzeumpedagógus és Schenker Beatrix pedig a 20. század mosási fortélyaiba vezeti be a hallgatóságot.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés