bezár
 

gyerek

2011. 08. 28.
Szeptemberi programok a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Madármegfigyelés, nemezes bemutató, borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti est és kerékpártúra is szerepel a Duna-Ipoly Nemzeti Park szeptemberi programjai között.

prae.hu

Szeptember 3-án az Ócsai Tájházban nemezes bemutatót és kézműves foglalkozásokat tartanak, délután Nemezrege címmel a Szőr-Kör Nemezkészítők Közösségének kiállítása nyílik.

A Sas-hegyi Természetvédelmi Területen kisállatokkal, a városokba, parkokba beköltözött kisragadozókkal, a nyesttel, görénnyel, borzzal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Terepi madármegfigyelésre várják az érdeklődőket a soponyai víztározóhoz és a környező halastavakra, ahol szakvezető segítségével tekinthetnek be a madárvilág érdekességeibe.

A 21-es busz Csillebérc-KFKI végállomásától 9 órakor indul az a túra, mely a Budaörsi-Kopárok fokozottan védett természeti terület erdőit és kopárjainak sajátos világát mutatja meg, a túrára előzetes bejelentkezés szükséges.

Kerékpártúrát szerveznek a Szentendrei-szigeten, a találkozó 11 órakor lesz Horányban a Regatta Hotelnél - olvasható a www.dinpi.hu oldalon, ahol további részletes információk találhatók.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Klubjában szeptember 5-én Karlné Menráth Réka tart előadást Izland, a tűz, a víz és a jég birodalma címmel a Szemlő-hegyi-barlang vetítőtermében.

A Haraszt-hegyi tanösvényen a cserszömörce színvilágával ismerkedhetnek meg a résztvevők szeptember 10-én, ezen a napon régi turistaházakat és romokat bemutató, a solymári római katolikus templom elől induló sétára is invitálják a túrázókat.

Szeptember 17-én az Ócsai Tájház valamennyi épülete megelevenedik és változatos hagyományőrző programokat kínál. Szakvezetéses sétát tartanak Jókai Mór egykori svábhegyi birtokán, valamint az Alcsúti Arborétumban is, ahol évszázados faóriások, klasszicista kastélymaradványok, babaház, medveház várja a látogatókat. Az őszikikerics-túrán a dejtári és a pataki rét őszi növényeit ismerhetik meg az érdeklődők, az Úri- és Gombai patak völgyében a résztvevők az Úri-halastavon is madarászhatnak.

Szeptember 24-én borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti estre várják az érdeklődőket a sváb-hegyi Jókai kertben.

Részletek:
www.dinpi.hu


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés