bezár
 

gyerek

2011. 06. 25.
Alig két hét múlva kezdődik a MINYATA nyári tábor.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenötödik nyári táborát kezdi meg júniusban a MINYATA (Mindenki Nyaraljon Tábor) Egyesület. A hatvan táborozó nagycsaládból, egyszülős családból, illetve nevelőotthonból érkezik az egész ország területéről. Egy részük számára életében először adatik meg, hogy a Balatonban fürödjenek, hiszen sokan még a megyehatárt sem lépték át.

prae.hu

Azonban nem csak a balatoni fürdőzésre korlátozódik a program, lesznek közösségi játékok, éjszakai "Rókavadászat", kirándulás, kézműves-foglalkozások, és diszkó is. A gyerekek együtt versenyeznek a különféle szellemi és fizikai vetélkedőkön, és az a csoport, aki a legnagyobb rendben tartja szobáját egész héten, kiérdemli az "Aranylapát" díjat. A vetélkedőkön, játékokon részt vevők ajándékokat és édességet nyernek, a záróünnepségen minden táborozó emléklapot, a nyertesek pedig oklevelet kapnak.

A támogatók, partnerek jóvoltából láthatnak színházi előadást, de el is indíthatják a szirénát igazi rendőrautóban. A kulturált és biztonságos közlekedés elsajátításához KRESZ-oktatáson és vetélkedőn, a normális életvitel kialakításához pedig bűn-, alkohol-, dohányzás- és drogmegelőzési előadáson vehetnek részt a gyerekek. Profi színészek segítségével egy rövidfilm forgatására is lehetőség nyílik. A forgatókönyvírástól kezdve a rendezésen keresztül, ők készítik el a filmet, melyet a tábor végén megvágnak, majd lejátszanak az összes gyerek előtt.

Az élményekről rengeteg fénykép, videó és beszámoló készül, melyek az Egyesület honlapján (http://www.mindenkinyaraljon.hu) megtekinthetőek. Az elmúlt 14 évben több, mint 1800 olyan, hátrányos helyzetű gyermeket táboroztatott az Egyesület, akiknek nem lett volna más lehetősége nyaralni eljutni. Eddig minden évben egy Balaton melletti gyermektáborban mentek, az első években még térítésmentesen, mára sajnos jelképes 6000.- Ft-os hozzájárulást kell fizetnie a táborozóknak. Az 1997 óta nyári táborok szervezésében együttműködő tagság 2005-ben alapította meg a MINYATA Egyesületet, ami már ugyanebben az évben megkapta a közhasznú fokozatot a Fővárosi Bíróságtól. Az önkéntesek többsége pedagógus, szociális munkás, vagy ezekre a pályákra készülő hallgató. Néhányan fiatalabb korukban táborozóként, illetve ifivezetőként vettek részt a korábbi táborok szervezésében.

Kiadó: MINYATA Egyesület
OS
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés