bezár
 

gyerek

2011. 06. 11.
A Bogyó és Babóca sikere Kínában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar sikerrel ért véget a világ egyik legrangosabb gyerekfilmes eseménye, a 11. Kínai Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál a Sanghaihoz közeli Jiangyinban. A fesztiválon 22 ország több mint 60 filmje versenyzett.

prae.hu

Magyarországról három film is versenyben szerepelt: a KEDD Animációs Stúdió gyereksorozata, a Bogyó és Babóca, valamint a Kecskemétfilm két rövidfilmje, a Négyszögletű Kerek Erdő; Szörnyeteg Lajos jaj de álmos, továbbá az  Ára 2.70 Ft.

Az ötnapos eseményen a nemzetközi zsűri és a helyi, 230 fős gyerekzsűri 10 kategóriában osztott díjat. A legjobb rövidfilm kategória díját a "Bogyó és Babóca" nyerte (író: Bartos Erika, rendező: Antonin Krizsanics, producer: M. Tóth Géza).

A film producere, az animációs film rendező M. Tóth Géza személyesen vette át a díjat, és a Sanghai Televízióban tárgyalásokat folytatott az itthon is rendkívül sikeres gyereksorozat kínai televíziós bemutatásáról.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés