bezár
 

gyerek

2011. 06. 03.
Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a VIII. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit pénteken Budapesten: első helyezést ért el Kovács Ráchel a 6-10 évesek, Demecs Norbert pedig a 11-16 évesek kategóriájában.

prae.hu

Az első kategóriában (6-10 évesek) a budapesti Kovács Ráchel az Egy papírsárkány élete - A sivatag őrzője című meséjével érdemelte ki az elismerést, második helyezést ért el a fővárosi Árvay-Vass Iván Mi történt Olaszországban? és a budapesti Marton Szilvia Az árva kiskutya című története. Harmadik helyen végzett a tárnoki Honfi Balázs a Max és Tamás, a budapesti Kaucsek Simon a Mese Orelcsimornyúról, a keverék állatról és a szegedi Molnár Gabriella Viktória a Pál utcai hagyományok című művével.

A 11-16 évesek kategóriájában a fővárosi Demecs Norbert végzett első helyen Gabi-halála című történetével, második lett a budapesti Cseke Balázs A kis muzsikus és a kiskunfélegyházi Molnár Vera Árnyékkép című alkotása. Harmadik helyezést ért el a zsámbéki Kállay Krisztina az Éjjeli meglepetés című mesével, a rácalmási Kovács Zsófia a Számít, hogy ki vagy? és a békéscsabai Valyuch Anita a Tomi és a csillagkutyus című története. Mindkét kategóriában további 7-7 meseíró részesült különdíjban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár által meghirdetett "Az úgy volt…" című Janikovszky Éva meseíró pályázatra 320 "kicsi" és 348 "nagy" küldte be meséjét április 1. és április 30. között. Az első kategóriában 71, a másodikban 73 pályázó jutott tovább - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Az előzsűri és a szakmai zsűri véleménye szerint a korábbiakhoz képest több volt a mai élethelyzeteket bemutató történet. Pályázatok az ország minden részéből, valamint Romániából és Szlovákiából is érkeztek. Szép számmal küldték be olyanok is az írásaikat, akik a korábbi versenyeken már indultak és/vagy díjazottak is voltak. Idén Szepes Erika és Rigó Béla bírálta el a műveket szakmailag.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés