bezár
 

irodalom

2011. 06. 01.
Az ELTE Eötvös Kiadó könyvheti újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 82. Ünnepi Könyvhétre jelentette meg az ELTE Eötvös Kiadó Maár Judit szerkesztésében A francia irodalom történetét, amely egy igazi, hiánypótló kötet lesz a könyvespolcokon. Másik két újdonsága a kiadónak a nevelést állítja középpontba. A mi iskolánk című könyv a neveléspszichológiai módszereket elemzi, míg a Középiskolás fokon! azoknak szól, akik a tanári pályára készülve a középiskolát tekintik leendő munkahelyüknek.

prae.hu

A francia irodalom története több szerző munkája. Cseppentő István, Dévényi Levente, Horváth Krisztina, Kalmár Anikó, Maár Judit, Palagyi Tivadar és Tóth Réka azon dolgozott, hogy ne csak a szakmabelieknek, hanem az irodalommal kedvtelésből foglalkozóknak is érdekes olvasmányt adjanak át. A francia irodalom az egyetemes irodalomtörténet meghatározó része, amely jelentős hatást gyakorol számos nemzeti irodalomra s a világirodalom egészére. Bizonyos korszakokban egyenesen modellértékű szerepet tölt be, stílusokat és műfajokat tesz általánosan elterjedtté, divatot teremt, a kultúrák közti kapcsolat hordozója. Dobossy László 1963-ban megjelent munkája óta nem készült újabb francia irodalomtörténet magyarul, de csak eddig. Mostantól ez az elegáns kötet pótolja a hiányt.

„ - Pedagógiai munkánk során szeretnénk, hogy az iskolában tanítványaink jól érezzék magukat, motiváltak legyenek, tudásuk gyarapodása, értelmi és társas képességeik fejlődése minél kedvezőbb legyen. Szeretnénk, hogy mind kevesebb nehézséggel kelljen megküzdenünk. És kíváncsiak vagyunk arra is, vajon mennyire vagyunk jó pedagógusok, mi lehet sikereink és kudarcaink magyarázata” – mondja Kósáné Ormai Vera, A mi iskolánk című könyvéről. A neveléspszichológiai módszerek gyűjteménye, a pedagógusok és a gyerekek életében zajló események megismeréséhez ad segítséget. Gyakorlati kézikönyv, amely módszereket kínál az osztálylégkör, a nevelőtestület, a tanár-tanuló viszony, a baráti kapcsolatok, a motiváció, a tanulás, az értékelés-osztályozás, a lelki egészség, a konfliktusok, a tanulási és a viselkedési problémák, valamint az egyéni sajátosságok elemzéséhez. A kézikönyvet elsősorban tanítóknak, tanároknak, iskolavezetőknek, a pedagógusképző intézetek oktatóinak és hallgatóinak ajánljuk.


Papp Gabriella szerkesztésében megjelent Középiskolás fokon! című kiadvány azokhoz szól, akik a tanári pályára készülve a középiskolát tekintik leendő munkahelyüknek. Azt a középfokú oktatási intézményt, ahol bármilyen nevelési szükségletű tanuló tanulhat. De azok számára is hasznos lehet, akik középfokú oktatási intézményt vezetnek, vagy ott tanítanak, és tudják, hogy a különleges gondozáshoz való jog nem csupán egy jogszabályban szereplő szószerkezet, hanem valós, mindennapi feladat, amit meg kell oldani.

„Az olvasni tudás: hatalom, és mindenki számára elérhető!”
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés