bezár
 

irodalom

2011. 06. 01.
Cerka Tinka és a szürke Lord
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 82. Ünnepi Könyvhét és 10. Gyermekkönyvnapok alkalmával megjelent az Egmontnál a Cerka Tinka és a Szürke Lord. A könyvet szombaton dedikálják a szerzők és az illusztrátor.

prae.hu

Cerka Tinka, a cerkalány Kolorító fellegvárában lakik apjával, Don Aquarellel, és anyjával, Donna Pastellával. Családjuknak fontos feladata van: ők felelősek az ég, a föld, a virágok színeiért, s egyben az emberek hangulatáért is. Tinka első baklövése után rájön, hogy egészen apró dolgokkal is szebbé, színesebbé lehet tenni a világot. Elég egy bocsánatkérés, egy mosoly, egy segítő szó. Barátjával, Aranyszőrű Ártánnyal keresztül-kasul bejárják a várost, hogy segítsenek a bajban. Munkájuk akkor válik igazán nehézzé, amikor megjelenik Kolorítóban Lord Grafith, aki szürkére festi a világot.

Június 4-én 15 órakor az Egmont standjánál Miklya Luzsányi Mónika, Miklya Zsolt és Szalma Edit a Cerka Tinka és a szürke Lord című mesekönyvet dedikálja.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés