bezár
 

irodalom

2011. 05. 31.
Új könyvek nagyoknak a Pagonytól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemsokára kézbe vehető a Rumini legújabb része, de itt lesz újra Csoda és Kósza is, valamint Pipogya, a városi medve, no meg egy titokzatos városvédő szent. A Pagony Kiadó nagyobbaknak szóló, könyvhétre megjelenő új köteteit a Vörösmarty téren június 2-től lehet keresni.

RUMINI DATOLYAPARTON

A derengő. Nemcsak egy halványan fénylő zöld kő, ami a ripacsok erejét-életkedvét adja. Rossz kezekben gonosz célokra is felhasználható.

 

Metamor. Ő, a gonosz varázsló tartja rettegésben Datolyapartot.

A feketeszárnyú denevérek. Metamor zsoldosait senki nem tudja legyőzni, ha leszáll az éjszaka.

 

Ha Metamor megkaparintja a derengőket, örökös sötétségbe borítja Datolyapartot.

 

Még szerencse, hogy Ruminit és Balikót Metamor a saját várában tartja fogva, így sikerülhet kijátszaniuk a varázsló éberségét, és ismét megmentik barátaikat az utolsó pillanatban.

prae.hu

 

Az ünnepi lakomán aztán végre-végre jól is laknak, hogy legyen erejük a további kalandokhoz.

 

 

CSODA ÉS KÓSZA LEGRÉGEBBI KALANDJAI

 

„A harmadik kötet azzal kezdődik, ahogy Csoda megismerkedik Kószával. Csaknem minden esemény a Gödöllő melletti tanya környéken játszódik: itt próbál Kósza madárijesztő lenni, itt kell virágot szerezniük Gyöngyi néni letaposott, szép virágja helyett, ide érkezik rövid ottlakásra egy nagyképű új ló, itt megy el Kósza bodzaszörphöz bodzát szedni, itt lopja el valaki a nyergeket, majd egészen a történelem mélyére is eljutnak, mikor Kósza beesik egy barlangba. Egyedül Hajdúszoboszlóra jutnak el, de nem önszántukból, amikor elrabolják őket, és végül egy kis csalafintasággal, Gyöngyi nénivel és Sajó bácsival Budapestre ügetnek azokhoz a gyerekekhez karácsonyozni, akik nagyon szeretik őket. Nem mennek messze, de a közelben is történik elég izgalmas dolog.”

(Czigány Zoltán)

 

 

PIPOGYA ÉS A VÁROSVÉDŐ SZENT

"Már a híd felénél jártak, és még mindig nem volt ötletük, amikor kicsapódott a vezetőfülke ajtaja, és egy sikítozó ember rohant ki rajta, kék egyenruhanadrággal a fején. A vezetőfülkében Pipogya egy pillanatra tisztán látott egy sárga-fekete csíkos alakot, aki vigyorogva csukta be maga mögött az ajtót.(...) A villamos semmit sem lassítva ért el a Margit híd pesti hídfőjéhez, de ahelyett, hogy folytatta volna megszokott útját a körúton, hirtelen elkanyarodott a Jászai Mari téren jobbra.” – hogy merre és miért kanyarodott el a Combinó, és ki-mi után nyomoznak a VEST tagjai, megtudható a könyvből.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés