bezár
 

irodalom

2011. 05. 31.
A Naphegy kiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Naphegy kiadó új könyvei a legkisebbeknek és az óvodásoknak szólnak.
Finy Petra: A csodálatos szemüveg

„A kicsi Kovács Áron ötéves korában kapott egy szemüveget. Nem volt különösebben szép kerete, se szivárványos lencséje.” A kicsi Kovács Áron mégsem szomorkodott, hiszen felfedezte, hogy új szemüvegével nézve a nagyváros megtelik csodákkal.

Felfedezte, hogy a dolgok önmagukban nem jelentenek semmit, hanem mi tulajdonítunk nekik jelentést, és ha mindent a humor szemüvegén át nézünk, nemcsak jobbkedvűek, de gazdagabbak is leszünk – legalább néhány mesével.

Finy Petra meséje szól a szemüveges meg a nem szemüveges gyerekeknek, és szól az ő szüleiknek: megmutatja, hogy a szemüveg nem hiba, sőt vannak nagyon vagány kisgyerekek is, akik egyenesen művészei a szemüvegességnek.

prae.hu




Kerekítő manó egy napja - lapozó

J. Kovács Judit lapozója a beszédtanulás korai fázisában lévő, egy-kétéves gyerekeknek és szüleiknek szóló lapozó-sorozat első kötete. Az ölbeli játékokat és mondókákat felsorakoztató, méltán népszerű Kerekítő-könyvek drámapedagógus szerzője ebben a könyvecskében is továbbviszi azt a bevált gyakorlatot, hogy a szülőknek szóló játékötletekkel kíséri a gyerekeknek szóló szöveget.

A sorozat következő darabjai Kerekítő manó kalandjait beszélik el egy-egy évszakban. A kicsik kedvelt manófiguráját Kállai Nagy Krisztina kedves rajzai keltik életre.





nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés