bezár
 

irodalom

2011. 05. 30.
Az Akadémiai Kiadó könyvheti programjai és ajánlata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Akadémiai Kiadó a 82. Ünnepi Könyvhétre kiemelt kiadványokkal és újdonságokkal jelentkezik a közgazdaságtan, a tudománytörténet, a pszichológia, a kultúrtörténet és az üzleti élet területéről.

A KIADÓ PROGRAMJAI

 

2011. június 4.

Kopátsy Sándor Új közgazdaságtan című könyvét dedikálja a kiadó pavilonjánál 11 óra­kor.

prae.hu

 

2011. június 4.

Hargittai István Teller című könyvét dedikálja a kiadó pavilonjánál 15 óra­kor.

 

2011. június 4.

Feuer Mária és Nagy Krisztina Humán szakosok gyakorlati kézikönyve című könyvét dedikálja a kiadó pavilonjánál 16 óra­kor.

 

KÖNYVEK ÉJSZAKÁJA

18.00–24.00 között 25% kedvezménnyel kínáljuk könyveinket!

 

 

 

 

KÖNYVHETI KIEMELT KIADVÁNYOK

 


Kopátsy Sándor: Új Közgazdaságtan. A minőség Társadalma

Közgazdaságtan, 978 963 059 039 6, kartonált, 3990 Ft

A szerző 2011. június 4-én, szombaton 11 órakor dedikál.

 

Magyarország egyik legismertebb közgazdászának több mint fél évszázados pályája a gazdasági reformprogramoktól a rendszerváltás privatizációjának ellenőrzésén át napjaink újszerű közgazdasági szemléletének megalkotásáig ível. A Kádár-korszakban fekete báránynak tartott Kopátsy Sándor munkásságát Matolcsy György nemrégiben „második alma materének" nevezte, s hogy miért, az azonnal érthetővé válik az Új közgazdaságtan. A minőség társadalma olvastán.

Kopátsy Sándor meggyőző és modern érvekkel támasztja alá Széchenyi István 170 évvel ezelőtt kimondott igazságát: a gazdaság legfontosabb értéke a kiművelt emberfő. Napjaink fejlett társadalmában már nem a befektetett tőkén vagy az infrastruktúrán áll vagy bukik egy gazdaság sikere, hanem a képzett, tehetséges munkaerő mennyiségén. Az új szemléletű társadalom pedig olyan új közgazdaságtant igényel, ami a fizikai mellett a szellemi tőkével is számol, sőt egyre inkább előtérbe helyezi a tehetséget, a minőségi képzést és a szakértelmet. Kopátsy Sándor új megvilágításba helyezi a közgazdaságtant, logikus irányt mutatva egy új világban Magyarország számára.

 

 

Hargittai István: Teller

Tudománytörténet, 978 963 058 924 6, kartonált, 4800 Ft

A szerző 2011. június 4-én, szombaton 15 órakor dedikál.

 

Teller Edét legtöbben „a hidrogénbomba atyja"-ként ismerik, neve ma is sokakban kelt szélsőséges érzelmeket. Vannak, akik számára Teller volt a hidegháború hőse, mások viszont az ördögi rossz szellem megtestesítőjének tekintik. A valóságos Teller valahol a két szélsőség között található.

Hargittai István előítéletektől mentes, kiegyensúlyozott képet rajzol Tellerről, a sokoldalú és gyakran titokzatos tudósról, a 20. század viharos történéseivel a háttérben, amelyek nélkül nem lehetne megérteni Teller cselekedeteit és motivációit. Mindeközben sok korábbi tévedést, félreértést és félremagyarázást is helyesbít. Munkájában sok olyan forrásra támaszkodik, amelyek eddig ismeretlenek voltak, és amelyeket magyar, német és amerikailevéltári anyagokból tárt fel. Ezt egészítik ki azok az interjúk, amelyeket olyan, a Teller-életmű szempontjából kiemelkedően fontos személyiségekkel készített, mint Richard Garwin, Freeman Dyson, George A. Keyworth és Wendy Teller.

 

 

Feuer Mária - Nagy Krisztina: Humán szakosok gyakorlati kézikönyve

Pszichológia, 978 963 059 015 0, kemény, papír, 4200 Ft

A két szerző 2011. június 4-én, szombaton 16 órakor dedikál.

 

Az egyetemi évek során abszolvált elméleti stúdiumok, szemináriumok és tantermi gyakorlatok után a hallgató belép leendő munkájának terepére, ahol elméleti tudását a mindennapi kliensellátás gyakorlatába kell transzformálnia. Ez a folyamat képzésének és képzettségének minőségi változását, tudásanyagának az eddigieknél lényegesen magasabb szintű alkalmazását követeli meg.

A kötet széles körben tér ki a tereppel mint munkahellyel kapcsolatos feladatok, helyzetek, emberi kontaktusok és problémák elemzésére, majd a kliensekkel folytatott közvetlen tevékenységi formákat veszi górcső alá, részletekbe menő szempontrendszerek megadásával. Ezt követően áttekinti a szociálpolitikai ellátórendszer hazai elemeit. A zárófejezet az első interjú elkészítését és a gyakornok önsegítő mentálhigiénés munkáját tárgyalja.

 

 

ÚJ MEGJELENÉSENK

 

Oliver Sacks: az elme szeme

Az elme kerekei sorozat, Pszichológia, 978 963 059 009 9, kartonált, 2900 Ft

Nem biztos, hogy szem nélkül nem láthatunk, mint ahogyan az ép szem sem garancia a látásra. A híres amerikai ideggyógyász és író, Oliver Sacks legújabb könyvében az elme és a látás kapcsolatát mutatja be számos izgalmas eseten keresztül. Megismerjük a zongoraművészt, aki egy nap nem tudta elolvasni a kottát, holott tökéletes volt a látása; a betűfelismerés képességét elveszítő írót, aki kemény munkával újra megtanult olvasni; a pszichológust, aki megvakult, de többi érzékszervével olyan kitűnően „látott", hogy gond nélkül javította meg házának tetejét. Mindezt persze éjszaka tette, a szomszédok legnagyobb megdöbbenésére...

A szerző nem csupán az orvos objektivitásával, hűvös kívülállóként osztja meg velünk e történeteket, hiszen mindezt maga is átélte, amikor egy daganat miatt elveszítette jobb szemének látóképességét.

 


Puczkó László – Rátz Tamara: Az attrakciótól az élményig

Turizmus, 978 963 058 984 0, kartonált, 4400 Ft

Az első kötet a témában, amely nyomot hagy, képbe hoz és felráz!

Középpontjában az a turista/ látogató/ fogyasztó áll, aki vizsgálja, elemzi, értékeli a természeti és kulturális örökség közzétételének különböző gyakorlatait. A szerzők jól elkülönítik az információ és az interpretáció fogalmát, megértetve, hogy hol ér véget az egyik, s hol kezdődik a másik, s egyúttal bemutatják az élmény különböző vetületeit is. Állításaikat a pszichológia, a gazdaságtan és a kultúratudomány oldaláról egyaránt alátámasztják.

A kiadványt mindazoknak ajánljuk, akik terveznek, létrehoznak, fenntartanak és fejlesztenek különböző attrakciókat - akár látogatóközpontokban, múzeumokban, turisztikai és örökséghelyszíneken, kulturális és hagyományőrző civil szervezetek munkájában vagy más keretek között.


Gelei Andrea – Mandják Tibor: Dzsungel vagy esőerdő?

Marketing, 978 963 058 983 3, kartonált, 5250 Ft

Minden gyakorló menedzser, minden az üzleti tudományokat különböző szinten tanuló hallgató részére életbevágóan fontos azoknak a komplex üzleti hálózatoknak a megértése, amelyekben a vállalatoknak tevékenykednie kell. Ez a könyv az üzleti hálózatokra vonatkozó legfontosabb cikkek gyűjteménye, egyben avatott vezetőként segíti az olvasót az üzleti hálózatok megértésében és az azokban való eredményes cselekvésben.Értékes olvasmány mindazok számára, akik érdeklődnek a modern üzleti élet valósága iránt.

  

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés