bezár
 

irodalom

2011. 05. 27.
Szabolcsban kéthetes lesz a könyvünnep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos könyvbemutató, író-olvasó találkozó, rendhagyó irodalomóra, felolvasás, valamint Kossuth téri könyvtári kitelepülés várja az érdeklődőket a május 25-től június 14-ig megrendezendő 82. Ünnepi Könyvhét és a 10. Gyermekkönyvnapok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendezvényein.

prae.hu

A június 4. és 6. között zajló országos programsorozat időtartamát kibővítette a szervező Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, mivel lehetőséget szeretne adni a háromnapos fővárosi program miatt leterhelt íróknak és költőknek a szabolcsi közönséggel való bővebb találkozásra - mondta Vraukóné Lukács Ilona, az intézmény igazgatóhelyettese az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón pénteken Nyíregyházán.

A hivatalos megnyitót május 31-én tartják Nyíregyházán, amelyen számos művész vesz részt, köztük Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész, valamint Vári Fábián László író.

A kéthetes programsorozat összesen harmincöt rendezvénye Nyíregyházán és vidéki helyszíneken elosztva zajlik majd, amelyeknek a megyeszékhelyen a könyvtár, a Nyíregyházi Főiskola, a Zrínyi Ilona Gimnázium, a levéltár, az általános iskolák, vidéken pedig elsősorban a városi könyvtárak adnak otthont.

Vraukóné Lukács Ilona hozzátette: Kiss Gy. Csaba tizenhárom európai nép himnuszát elemző, Hol vagy hazám? című kötetét hozza el a szabolcsi közönségnek, Vári Fábián László pedig prózai kötetét mutatja be.

A számos író-olvasó találkozó, rendhagyó irodalomóra, felolvasóest és kiállítás mellett könyvvásárt is rendeznek, a könyvtár pedig Kossuth téri kitelepüléssel, a rendezvény ideje alatt ingyenes beiratkozással és a már hagyományos amnesztiával várja az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés