bezár
 

irodalom

2011. 05. 26.
A General Press könyvheti könyvei felnőtteknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A General Press kiadó a 82. Ünnepi Könyvhét és 10. Gyermekkönyvnapok alkalmából Nicholas Sparks, Stephen White, Elizabeth Strout és Jean-Jacques Antier könyveivel jelentkezik.

SPARKS-SOROZAT

 

Nicholas Sparks: MENEDÉK

 

Senki sem tudja, honnan, de egy nap gyönyörű nő érkezik Southportba, a tengerparti kisvárosba. A zárkózott fiatalasszony számára ez a hely többet jelent holmi átmeneti állomásnál. Katie-nek ez a városka valódi menedék. Szörnyű emlékek űzték idáig, és túlélése érdekében csak remélni tudja, ittléte titok marad. Legalább az előtt a bizonyos férfi előtt. Egyetlen módon lehet biztonságban: ha senkivel sem barátkozik, és főként senkit sem enged közel magához…

Ám az önkéntes száműzetésbe vonult nő erre képtelen, és szép lassan megnyílik két ember felé: az egyik a mindig váratlanul, szinte a semmiből előbukkanó szomszédasszonya, Jo, akivel szoros barátságba kerül, a másik pedig Alex, a gyermekeit egyedül nevelő özvegyember. Ahogy Katie érzelmei a férfi iránt elmélyülnek, a múltját elsötétítő árnyak egyre közelebbről fenyegetik e törékeny boldogságot…

prae.hu

 

Nicholas Sparks (Az utolsó dal, Tűzlovag) a legelemibb emberi érzelmeket helyezi előtérbe, ám ezúttal üzenete mindennél egyértelműbb: az élet viharaiban a szerelem az egyetlen valódi menedék.

 

Megjelenés: 2011. május 12.

ISBN: 978-963-643-281-2

 

Ár: kb. 2700 Ft

Formátum: 137x197 mm

Kötés: keménytábla

Terjedelem: 336 oldal

 

 

 

 

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

 

Stephen White: OSTROMÁLLAPOT

 

Túszdráma színhelyévé válik a Yale egyik titkos társaságának székhelye. Az erődszerű épületben fogva tartott túszok egyetemisták. Többségük jómódú, befolyásos család sarja. A túszejtő pontosan tudja, a hatóságok milyen lépeseket tesznek vagy készülnek tenni ellene, de mintha nem érdekelné: nem hajlandó tárgyalni, nincsenek követelései. Időről időre kiküld egy túszt az épületből – elengedi, vagy a rendőrség és az FBI szeme láttára, a hírcsatornák kamerái előtt megöli őt.

A felfüggesztett nyomozó, Sam Purdy, az FBI-ügynök, Christopher Poe és Deirdre Drake, a CIA elemzője mindent megtesznek, hogy kiismerjék a túszejtő szabályait, és kitalálják, hogyan kerülhetnek ki élve a fiatalok az épületből, miként menekülhetnek meg a túszejtő haragja, vagy épp a hatóságok nem mindig kíméletes mentőakciója elől.

Stephen White aprólékosan kidolgozott terrorakciójának fordulatai váratlanok és felejthetetlenek. De az elképzelt túszdráma rémisztően valósághű és nyugtalanítóan hihető is.

Megjelenés: 2011. május 31.

ISBN: 978 963 643 245 4 

 

Ár: 2500 Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: Keménytábla, védőborító

Terjedelem: 376 oldal

 

 

EGYÉB KÖNYVEK:

 

Elizabeth Strout: Maradj velem

 

Maradj velem – ez Tyler Caskey kedvenc zsoltárának címe. A fohász, egy Maine állambeli kisváros lelkészének fohásza, mely erőt ad a küzdelemhez, hogy visszaszerezhesse tragikusan elveszített boldogságát, családját.

Caskey hite, bizodalma Istenben elfedi előle azokat a változásokat, amelyek a lelke mélyén rágják. Nagyobbik lánya, az éppen iskoláskorú Katherine némaságával ugyanazt az utat járja végig, mint az apja, aki a felesége elvesztése felett érzett gyászát meg nem élve, a vallás szavaiból próbál keretet adni életének. Ez az a fordulópont, amikor az éveken át olyan karizmatikusan szolgált gyülekezetének is szembe kell néznie saját erejével és gyarlóságával – bizalommal, képmutatással, lojalitással és lemondással. A kisvárosi pletyka, Caskey indulata, a gyülekezet kritikája kikezdik a változatlanságot, és rádöbbentik a lelkészt, hogy felismerje, az élet a szeretet örök lehetőségét tartogatja.

 

Elizabeth Strout (Kisvárosi életek), Pulitzer-díjas író a gyász megélésének megindító ábrázolásával nem kevesebbet mutat meg regényében, mint a katartikus pillanatban való megtisztulást, a pőrére vetkezett lélek felszabadulását, az emberi tartás és a szeretet összekapcsolódásában létrejött csodát.

 

Megjelenés: 2011. május 10.

ISBN: 978-963-643-248-5 

Ára: 2800 Ft

Formátum: 137x197 mm

Kötés: puhatábla

Terjedelem: 352 oldal

 

 

REGÉNYES TÖRTÉNELEM:

 

 

Jean-Jacques Antier: Déli-tengerek foglya

 

A történet a 18. században játszódik. Jeanne Barret, lelkes botanikus, férfinak öltözik, és matróznak szegődik egy hajóra, hogy követhesse szerelmét, Philibert Commersont világkörüli útján, amelynek fő célja új fűszernövények begyűjtése. Két hajón is szolgál XV. Lajos fennhatósága alatt, ezek a l’Étoile és a la Boudeuse.

Részese a Rocheforttól Rio de Janeiróig tartó hajóutaknak, végignézi Magellán Moluques-szigeti vereségét, miközben több csapást is megél a hajón: vihart, skorbutot, éhezést, kannibálok támadását. Mégis a legnagyobb veszély, ami fenyegeti, hogy rájönnek női mivoltára és vasra verik vagy partra teszik.

A 18. században egyáltalán nem szokványos Jeanne története. Ő az első botanikus, kalandvágyó nő, aki körülhajózza a földet.

 

Megjelenés: 2011. május 26.

ISBN: 978-963-643-280-5

 

Ár: 3600 Ft

Formátum: 137x197 mm

 

Kötés: keménytábla

Terjedelem: 342 oldal 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés