bezár
 

gyerek

2011. 05. 15.
Perui és brazil fellépők a szegedi bábfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét megrendezik a Szeged – Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált: a hétfőtől szombatig tartó rendezvénysorozatot a szegedi Kövér Béla Bábszínház a Szabadkai Nemzetközi Gyermekfesztivál igazgatóságával közösen hozza második alkalommal Szeged városába, ahová többek közt perui és brazil fellépőket is várnak.

prae.hu

A fesztivál tavalyhoz hasonlóan, 2011-ben is két helyszínen, a szegedi bábszínház épületében és a Dugonics téren felállítandó színpadon zajlik majd - mondta el Kövér László, a szegedi bábszínház igazgatója. A XVIII. Szabadkai Gyermekszínházi Fesztivál programjából hat előadást láthat a közönség.

Az előadók Szerbiából, Németországból, Oroszországból, Örményországból, Brazíliából és Peruból érkeznek. A Kövér Béla Bábszínház meghívta két testvérvárosi partnerét, a temesvári Merlin Bábszínházat és a Szabadkai Gyermekszínházat is, de természetesen több előadással fellép a Kövér Béla Bábszínház társulata is.

A programok közt nemcsak a legkisebbek, de a felnőttek is megtalálják a nekik valót. Az óvodásoknak szóló előadások mellett ugyanis bemutatják a szegedi bábszínház A rátóti legényanya című darabját, amely felnőtteknek szól.

Hétfőn már délelőtt kezdődnek a programok, akkor a szerb és a perui csapat mutatkozik be. Kedden az óvodás és a kisiskolás gyermekszínházi seregszemle várja a nézőket, míg szerdán ismét két nemzetközi csapat, a vajdasági és az orosz társulat mutatja be a Csipkés mesét és a Szomszédokat.

Csütörtökön a brazilok elhozzák Szegedre a Ládafia történetét, majd a románok a Piroska és a farkast, míg az örmények az Égből pottyant mesét adják elő. Pénteken a szegedi bábszínház két produkciója, valamint a német teátrum Az a kicsi én, én vagyok című darabja lesz látható. Szombaton a gálaműsor előtt a szegedi társulat Rest meséjével búcsúzik majd a fesztivál.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés