bezár
 

gyerek

2011. 05. 10.
Hétvégi forgatag a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén
2011. május 7-8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két nap alatt nyolc előadást tekinthetett meg a közönség a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A Szemle díjkiosztó gálája május 10-én, kedd délután kerül sor, a zsűri értékelését koncert és közös ünneplés követi majd.

A Szemle díszvendége volt a Stúdió K három előadása: A kíváncsi kiselefánt, A sünteknős és Az aranykulcs. 



Határon túli vendégünk volt a Szabadkai Gyermekszínház Csipkés mese című előadása. Ez a négy produkció nem volt része a versenyprogramnak.

A további négy előadás:

Mesebolt Bábszínház A legkisebb boszorkány meséjének főszereplői látványos, maszkos formában elevenedtek meg, az előadás nagyon dinamikus, lendületes volt, a legkisebb korosztály számára is élvezetes.



Két királykisasszony, a Neptun Brigád-Újszínház Világszép nádszálkisasszonyának és a Holdvilág Kamaraszínház Szélikéjének története, a Benedek Elek-i mesemondás hagyományait követve elevenedtek meg a színpadon, a gyerekek legnagyobb örömére.



Ziránó Színház  A három kismalac című előadása, szellemes, szórakoztató, igazi profi vásári bábjáték volt. Ezen az előadáson mindennél jobban igazolódott a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle jelmondata: A jó gyerekszínházat a felnőttek is szeretik! Nehéz lett volna eldönteni, hogy ki szórakozott jobban, a gyerekek vagy a szülők.



A hétvége folyamán a gyerekek és szüleik szórakoztatásáról a Márkuszínház Ludibundus Játszóháza és a Tintaló Cirkusz is gondoskodott. Aki a hétvégén ellátogatott a Marczibányi Téri Művelődési Központba fergeteges szórakozásban vett részt. Garantáltan mindenki NÉZETT EGY NAGYOT!


prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Szinvai Dániel: Párhuzam

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés