bezár
 

gyerek

2011. 05. 04.
A jó gyerekszínházat a felnőttek is szeretik
A 6. Gyerek- és ifjúsági Színházi Szemle 3. napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mai négy előadás közül három kamara méretű volt, amely jócskán próbára tette a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle befogadóképességét.

A nagy-nagy tolongás mit sem vett el a gyerekek önfeledt öröméből. A Vojtina Bábszínház Hol jártál báránykám és a Budapest Bábszínház Hajnali csillag peremén, a legkisebb színházba járó korosztálynak, a 3 éveseknek szóltak. Előbbi a népi kultúra elemeiből építkező szakrális rítusjátékkal, utóbbi pedig a kortárs költők kiváló verseiből született érdekes hangélménnyel, és a sok elemből épült színpadi tér adta játékossággal varázsolta el a kicsiket.

prae.hu




Délután a nagyobbacskák izgulhattak a Hepp Trupp Mátyás király asztalánál előadásán, hogy vajon mi kerül elő a csodadobozból. Nem csalódtak! A játék szellemes és „jóízű”, a vizuális elgondolások igényesek, és finomak voltak.


Az utolsó mai előadás a Vaskakas Bábszínház 1000+1 éjszaka meséje, Seherezádé történet mesélésétől vezetett minket napjaink „esti mese mesélős” programjáig. Néhol keményen, néhol érzelmesen, s a végére nagyon humorosan.


 
A teltházas előadások arra intenek, hogy aki még szeretne bekapcsolódni a Marczibányi Téri Művelődési Központban zajló fesztiválba, az igyekezzen jegyet biztosítani magának, mert előfordulhat, hogy lemarad egy fantasztikus élményről!

Mert a jó gyerekszínházat a felnőttek is szeretik!

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés