bezár
 

gyerek

2011. 05. 05.
Elkezdődött a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle
2011. május 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Marczibányi Téri Művelõdési Központ 2011. május 2-10. között ismét megrendezi a gyermek- és ifjúsági színházi előadások szemléjét.
A Ciróka Bábszínház Kenyérből kelt meséjével 10 órakor kezdetét vette a Szemle!



Apró Ernő és Fülöp József kiváló játékának, a jól szerkesztett tárgy animációnak köszönhetően életre kelt a kenyérsütés mítosza. A középső csoportos óvodások élvezettel követték a történetet, és vettek részt a mese kínálta játékban.

A 11 órakor kezdődött a Mocsármese, melyben az Aprószínház különleges ritmikájú, táncszínházi elemeket felvonultató, hihetetlen formanyelvi gazdagságot bemutató előadása már az alsótagozatos korosztályt nyűgözte le.



Mindkét előadás után feldolgozó foglalkozást tartottak a társulatok a gyerekek részére, melynek segítségével a nézők közelebb kerülhettek a színház mélyebb élményéhez.

prae.hu

A koradélután kezdődő szakmai beszélgetésen a zsűri méltatta a színházpedagógia megjelenését. Hozzátették, hogy a május 6-án tartandó színházpedagógiai fórumon pontosan ezekhez a kezdeményezésekhez szeretnének további segítséget adni az ezzel próbálkozó társulatoknak.


 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés