bezár
 

gyerek

2011. 05. 04.
Gyerekprogramok a Vajdahunyadvárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szárnyakkal születtél! címmel gazdag ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal várja az iskolás csoportokat és játékos kedvű gyerekeket, családokat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum május 10-én, a madarak és fák napján.

prae.hu

A gyerekek megtudhatják, mi a különbség az odú és az etető között, melyik madár milyen magokat szeret, és hallhatnak a tojások változatosságáról, a madárvonulás útvonalairól és a madárgyűrűzés fortélyairól is.

Időuta-zoo címmel az első madarakról (gyíkmadarakról, madárszerű dinoszauruszokról) is szó lesz, de terítékre kerülnek a mitológiában szereplő híres madarak, a főnix, a turul és a griff is - derül ki a múzeum beharangozójából.

Természetesen a fák sem maradnak ki a programból. Oroszi Sándortól, az Erdészeti kiállítás szakértőjétől, egyetemi előadótól például megtudhatják az érdeklődők, hogy miről mesélnek a fa évgyűrűi.

A látogatók hallhatnak híres fákról, híres emberek fáiról, farekordokról, és elvégezhetik a farajz és a személyiség kapcsolatát vizsgáló Koch-féle fatesztet is. A legkisebbeket játszókuckóba várják öko-játszóval és kéregrajz készítéssel.

A "négyszögletű kerek erdő", azaz a Városliget fáit és madarait Nagy Ágota muzeológus mutatja be ligeti séták alkalmával.

A programoknak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és környéke ad otthont május 10-én 10 és 16 óra között. A csoportos, gyermek és nyugdíjas belépő 650 forintba, a felnőtt 1000 forintba kerül, iskolás csoportok külön regisztrálhatnak. A jeggyel a múzeum összes kiállítása megtekinthető. További információ a múzeum honlapján (www.mezogazdasagimuzeum.hu) érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés