bezár
 

gyerek

2011. 04. 14.
Könyvfesztivál: könyvújdonságok és programajánlók gyerekeknek
XVIII. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztivál, 2011. április 15-17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alább csokorba gyűjtöttük a legfontosabb gyerekkönyveket és -programokat. Fogadják szeretettel és éljenek az alkalommal!

Gyerekprogramok a könyvfesztiválon: bemutatók, vetélkedők és koncertek

Játékos könyvbemutató, irodalmi vetélkedő és verses-zenés koncert mellett csiri-biri torna, könyvkötészet és dobozkészítés is szórakoztatja a gyerekeket a XVIII. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztiválon április 15. és 17. között a Millenáris Parkban.

prae.hu

  • A részletekért katt ide.


Kiadók szerinti ajánlások


A Móra könyvkiadó újdonságai

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Móra Könyvkiadó megtöri a hallgatást. Tabu könyvek – a Móra Könyvkiadó új sorozata elhallgatott témákról, kényes kérdésekről, megrázó történetekről. Emellett a régebbi Pöttyös sorozat is újdonsággal jelentkezik.

  • Az ismertető itt olvasható.


A Tessloff Babilon könyvújdonságai

A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával a Tessloff Babilon a minivilág sorozatban, a MI MICSODA mini és a MI MICSODA junior sorozataiban is újdonságokkal szolgál.

  • A részletekért katt ide.


Pagony programok a Könyvfesztiválon

Minden napra több programmal is készül a Pagony a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Bábozás, vetélkedő, dedikálás, és természetesen új könyvek.

  • Az ismertető itt olvasható. 


Zsolt Ágnes: Éva lányom – "A magyar Anna Frank naplója"

63 év után újra magyarul is olvasható a vészkorszak egyik legmegrázóbb könyve, egy kislány igaz története, aki semmi mást nem akart, csak élni, de az embertelen náci gépezet könyörtelenül pusztította el. 

  • Az ismertető itt olvasható.


Bemutatják a Ranschburg-életműsorozat első kötetét

Érzelmek iskolája címmel új kiadásban mutatja be pénteken a Saxum könyvkiadó a budapesti könyvfesztiválon a közelmúltban váratlanul elhunyt Ranschburg Jenő két korai munkáját, amelyet a pszichológus életművéből készülő sorozat első kötetének szántak.

  • A részletek itt olvashatók.

Sárkánytani bevezető: dalkultúrától szaporodásig

Általános és átfogó anatómiai-biológiai-földrajzi-történelmi ismertetés mellett a sárkányok világából származó történeteket kínál a Sárkányok enciklopédiája. A kortárs román próza jeles képviselője, Mircea Cărtărescu eredetileg 2002-ben megjelent, mesei elemekből táplálkozó, gazdagon illusztrált, nemcsak gyerekeknek szóló könyve magyarul jelenik meg a könyvfesztiválra a Bookart Kiadó gondozásában.

  • A részletekért katt ide.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szinvai Dániel: Párhuzam
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés