bezár
 

irodalom

2011. 04. 12.
Henning Mankell: A pekingi férfi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mankell izgalmas nemzetközi thrillerét a pekingi olimpia évében jelentette meg. A benne ábrázolt Kína a valóság és a fikció országa egyszerre, és olyan kérdésekkel is foglalkozik, amelyek égetően aktuálisak.

prae.hu

2006 egyik fagyos januári napján a hudiksvalli rendőrség iszonyatos felfedezést tesz. Egy kicsi faluban szörnyű mészárlás történt, amelynek tizennyolc ember esett áldozatául.

A rendőrség egy őrült tettesre gyanakszik. Amikor Birgitta Roslin bírónő olvas a gyilkosságokról, rájön, hogy anyjának nevelőszülei, Brita és Auguszt Andrén is az áldozatok között vannak. Sőt, ennél is több: szinte minden áldozat rokonságban volt egymással. A tetthelyen a rendőrség egy vörös selyemszalagot talál. Birgitta Roslin szinte véletlen folytán kideríti, hogy a szalag nemrég még egy hudiksvalli kínai vendéglő lámpáját díszítette. Úgy tűnik neki, a rendőrség hamis nyomot követ - és saját nyomozásba kezd...

130x200 mm, 528 oldal, ára: 3.499 Ft

M-érték Kiadó



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés