bezár
 

irodalom

2011. 04. 10.
A Partvonal Kiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén úgy esett, hogy a kiadó fesztiválos újdonságai inkább férfias könyvek. Két háborús regény és egy akciódús thriller mellett sikeres kötetek utánnyomott változatával és a 30 másodperc könyvekkel gondoskodnak arról, hogy a női olvasók is elégedettek legyenek. Az ismeretterjesztés új formáját meghonosító, színes 30 másodperc könyvek mintapéldányait már kézbe lehet venni a Partvonal standjánál, de azonnal nem vihetik haza őket az olvasók. Cserébe nagy kedvezményű előrendelést biztosít rájuk a kiadó.

Plusz: idén az első 1000 standhoz látogató olvasó különleges tárgyat kap ajándékba: egy speciális, olvasnivalóval is szolgáló jegyzettömböt, és a Csúcshatás című új filmregény köré szervezett játékkal várnak mindenkit.

prae.hu

 

E könyv, a Hassel-sorozat talán legsúlyosabb darabja a II. világháború fordulópontját jelentő Sztálingrád ostromához kalauzol. A német csapatok és kényszerű szövetségeseik a szovjet fővéd bevétele során előbb fölényben támadtak, majd hónapokig tartó keserű harc után a szovjetektől bekerítve végezték. A tengelyhatalmi katonák javarészt elpusztultak vagy fogságba estek, a náci hadvezetés megroppant. De nem csak a német oldal emberei estek áldozatul: mindkét oldalról mintegy másfél millióan pusztultak el.

A történelem legvéresebb csatájában követjük nyomon Portát, Picit és az egész büntetőszázadot. A korábbi kötetekben megtapasztalt embertelenség és terror itt egy helyszínre koncentrálva köszön vissza. Ebben a világban náluk keményebben senki sem állhat helyt.
Sven Hassel a műfaj legidősebb élő legendája. A kötet a Hassel-életműsorozat legújabb darabja.

Fordította: Nitkovszki Stanislaw
384 oldal, puhafedelű
ISBN: 978-963-9910-61-4
Ára: 2 990 Ft

 

 

A címben szereplő parancsot Hitler adta ki 1944-ben, amikor már látszott, nem sikerül feltartóztatni az előrenyomuló szövetséges csapatokat. Párizsban a német vezetés már csak az utánpótlás és a robbanóanyag megérkezésére vár. Pedig az átlag német katona egyetlen vágya a hazatérés, és a szívós francia ellenállás sem könnyíti a dolgukat. Ide érkezik hadosztályával Mercedes vezérőrnagy és csapata is, akik túléltek már mindent: Sztálingrádot és Monte Cassinót.

 

A korábbi történetekben megismert Porta, Pici és a többiek – a növekvő hisztéria közepette – sajátos logika szerint élik a háborús hétköznapokat, melyben az életveszélyes fogolyszöktetés és a humoros éjszakai malaclopás egyaránt helyet kap. Kiszámíthatatlanok, éppen ezért maradhatnak életben.
Sven Hassel a műfaj legidősebb élő legendája. A kötet a Hassel-életműsorozat legújabb darabja.

 

Fordította: Nitkovszki Stanislaw
320 oldal, puhafedelű
ISBN: 978-963-9910-60-7
Ára: 2 990 Ft

 

 

 

1 óra egy könyv, 1 nap egy új nyelv, 1 hét, hogy az egész világ felfigyeljen rád!

Képzelj el egy szert, amitől minden intellektuális képességed megsokszorozódik. Egy szert, melynek egyetlen pirulájától megállás nélkül pörög az agyad és csúcsra járathatod a kreativitásod. Egy szert, aminek a segítségével 1 óra alatt kiolvasol egy könyvet, 1 nap alatt megtanulsz egy új nyelvet és 1 hét alatt az üzleti világ ura leszel. Egy szert, aminek hatására mindenki issza a szavaid, mindent és mindenkit megkaphatsz. Végre teljes egészében megmutatod, ami benned van. A jövő gyógyszere? Már ma kipróbálnád, igaz?
 

Alan Glynn Csúcshatás című high-concept thrillere egy olyan világba visz el, ahol a ma még csak kézen-közön emlegetett dizájner drogok beszivárogtak a mindennapokba, és az események könnyen kicsúsznak az irányításunk alól. A film 2011-es bemutatójával egy időben 12 országban adják ki a könyvet, köztük a magyar kiadást.


Fordította: Nitkovszki Stanislaw
344 oldal, puhafedelű
ISBN: 978-963-9910-58-4
Ára: 3 490 Ft

 

 

Gondolkodom, tehát vagyok, egzisztencializmus, paradoxon, szókratészi módszer, dekonstrukció… Naná, hogy neked is ismerősen csengenek ezek a kifejezések. De vajon tudsz róluk eleget ahhoz, hogy beszállj egy izgalmas vitába, és el tudd dönteni, ki az, aki valóban ért a filozófiához, és ki az, aki csak filozofálgat?


A 30 másodperc filozófia című könyv forradalmian új módszert választott a filozófiatörténet 50 legfontosabb iskolájának és irányzatának bemutatására. Megkértünk néhány népszerű filozófiaprofesszort, hogy egy kicsit hagyják abba a fejtörést a jelentés jelentésének mibenlétén, és magyarázzák el nekünk a sokszor bizony „elvarázsoltnak” tűnő filozófiai elméleteket röviden és lényegre törően, egyenként nem több mint 300 szó és pár színes kép segítségével. Könyvünkben sok olyan érdekes és meghökkentő, okos és felkavaró gondolattal lehet találkozni, amelyeken évezredek óta szórakoznak-marakodnak a tudósok, és persze a hétköznapi emberek milliói. Érdemes belelapozni, hogy miről is van szó…

Fordította: Kállai Péter
160 oldal, színes, kemény táblás
ISBN: 978-963-9910-56-0
3 490 Ft
Megjelenés: ápr. 25.

 

 

Keynesiánus gazdaságpolitika, szabadpiaci kapitalizmus, monetarizmus, játékelmélet és láthatatlan kéz? Naná, hogy neked is ismerősen csengenek ezek a fogalmak. De vajon tudsz róluk eleget ahhoz, hogy beszállj egy izgalmas vitába, és a bárpultnál a közgazdaságtanról szóló ismereteiddel villogj?
 
A 30 másodperc gazdaságtan című könyvből kiderül, hogy a közgazdászok az elmúlt két évszázadban rengeteg elméletet dolgoztak ki annak magyarázatára, miképpen működnek vagy éppen omlanak össze a piacok, hogyan döntenek a vásárlók, munkások, cégek és politikusok, illetve az egyes gazdaságok miért növekednek, stagnálnak vagy hanyatlanak. Az elméleteknek azonban megvannak a maguk korlátai: az emberek viselkedése nem olyan kiszámítható, mint például az elektronoké vagy a bolygóké, s így néha minden értelmezési kísérletünk kudarcba fullad. Könyvünkben az 50 legfontosabb, legismertebb közgazdaságtani elméletet mutatjuk be, méghozzá röviden és lényegre törően, egyenként nem több mint 300 szó és pár színes kép segítségével.

Fordította: Kállai Tibor
160 oldal, színes, kemény táblás
ISBN: 978-963-9910-57-7
3 490 Ft

Megjelenés: ápr. 25.

 

 

Utánnyomott könyvsikerek:

Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

Kate Mosse: Labirintus

Dr. Karl Kruszelniczki: Legendás tévhitek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés