bezár
 

gyerek

2011. 04. 10.
Könyvfesztivál – Gyerekprogramok: bemutató, vetélkedő és koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Játékos könyvbemutató, irodalmi vetélkedő és verses-zenés koncert mellett csiri-biri torna, könyvkötészet és dobozkészítés is szórakoztatja a gyerekeket a XVIII. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztiválon április 15. és 17. között a Millenáris Parkban.

Pénteken a többi között Nyulász Péter író-költő a Balatonnal és annak mondavilágával, Bátky András Pipogya, Tigris Oszkár és Oroszlán Géza újabb kalandjaival ismerteti meg a gyerekeket, Gévai Csilla pedig bemutatja a Nagyon zöld könyv című interaktív ökokézikönyvet.

A látogatók készíthetnek dobozokat, megismerkedhetnek a fesztivál könyvújdonságaival és közösen illusztrálhatnak Ficzere Kyruval a meseutca.hu mesesarkában. Széni Katalin játékos irodalmi vetélkedőt tart, majd a Sajtkukacz együttes verses-zenés koncertje várja az érdeklődőket.

Szombaton Kárász Eszter énekel és ukulelézik, lesz csiri-biri torna, játékos foglalkozás a Naphegy Kiadó böngésző könyveivel, ismerkedés a fesztiváli könyvújdonságokkal és közös illusztrálás Kőszeghy Csillával. Berg Judit író bábos foglalkozásra invitálja a legkisebbeket, de meseolvasás, bábkészítés, gyöngyfűzés és könyvkötészet is színesíti a programokat. A közönség megtekintheti a Kompánia társulat interaktív előadását, amely Andrus Kivirähk észt díszvendég író Sári, Samu és a titkok című könyvéből készült, az érdi Kőrösi Csoma Általános Iskola hatodik osztályos zene tagozatos tanulói musicalt adnak elő, bemutatják Vig Balázs Három bajusz gazdát keres című kötetét és a Katáng zenekar Hétmadár című koncertje is szerepel a kínálatban.

A könyvfesztivál zárónapján, vasárnap Erdélyi Andrea tart kézműves foglalkozást, Menyhért Anna mesél, Andrádi Zsanett musical énekes pedig a színház és zene világába vezeti be a gyerekeket. Tömöry Márta bábművész és Benczédi Eszter színművész Wass Albert mesevilágát illusztrálja, a legkisebbeket mondókákkal és ölbeli játékokkal szórakoztatja Jakabos Judit. Bemutatják Illés Györgyi Beszéd utca 3. című könyvét, a Bilimbo Játszóházban mese, játék és kézműveskedés, a társasjáték-barlangban fejlesztőjátékok szórakoztatják a résztvevőket.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés