bezár
 

gyerek

2011. 04. 05.
Gyerekek, akik délután négytől másnap reggelig nem esznek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Talán kevesen tudják, hogy van Pesten egy óvoda, melybe hajléktalan kisgyermekek járnak. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, ugyanis a mai szabályok és törvények szerint óvodába kizárólag olyan kisgyerek vehető fel, akinek lakcíme van. Az óvoda és a gyerekek szívesen fogadnának cipőt, ruhát, játékot, könyvet - bármi segítséget.

A szakemberek szerint Magyarországon mintegy ezer hajléktalan gyermek él, akiknek jó része lakásnak nem minősülő helyiségekben húzza meg magát, például pincékben.

A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, vagyis először enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.

Dankó Éva óvodavezető szerint az ő kis óvodásaiknak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte.

Az óvodának, a gyerekeknek különösen nagy szükségük lenne 98-146-es méretű ruhára és 24-35-ös méretű cipőre, de természetesen bárminek (ételnek, játéknak, könyvnek stb.) nagyon örülnének. Minden segítséget boldogan fogadnak.

Kérjük, segíts Te is, ha tudsz!

A Wesley János óvoda
címe: 1086 Budapest, Dankó u. 11.
telefonszáma: 210-5400/261
honlapja:
http://www.wesley.hu/wesley/ovoda/ovodarol


 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés