bezár
 

irodalom

2011. 04. 04.
A Kálvin Kiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat társkiállítóival – a Luther Kiadóval, A Harmat Kiadóval és a Szent István Társulattal – várja az érdeklődőket a Könyvfesztiválon, a Jövő Háza 20-as standján.
A Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója - a Magyar Bibliatársulattal karöltve – Bibliákat, a Szentírás jobb megértését, a keresztyén hit időszerű megfogalmazását segítő teológiai, hitéleti, ismeretterjesztő és szépirodalmi műveket, valamint család- és lelkigondozó, gyermek- és ifjúsági könyveket jelentet meg.

Könyvek

Mucsi Zsófia (szerk.)

 

Házasságkönyv

 

153×167 mm; 104 oldal; keménytáblás; 2500 Ft

 

A templomi esküvőn elmondott fogadalom szép és komoly szavai egy életre elkísérik a házaspárokat. Ez a könyv a református házassági esküt igyekszik megismertetni a házasságkötésre készülőkkel. Az eskü minden sorához egy-egy bibliai idézet és egy rövid, személyes vallomás tartozik, amelyek bepillantást nyújtanak abba, hogyan fonódik össze két ember közös élete Isten ígéreteivel.

prae.hu

 

Szarka Miklós

 

Hatszemközt

 

Égető kérdések – éltető válaszok

 

 

A/5; 156 oldal; kartonkötés; 990 Ft

 

A szerző lelkigondozóként számtalan egyéni és családi problémában állt már emberek mellé. A kötetben pásztorális tapasztalatainak egy részét osztja meg az olvasókkal. A gyermekvárás, az egyszülős család, az életfontosságú döntések meghozatala mellett számos nehéz helyzetről olvashatunk a könyvben. Minden eset összefonódik egy bibliai igével és annak magyarázatával, amely megoldást mutat a nehéz élethelyzetekben. A könyvet ajánljuk segítő szakembereknek és azoknak is, akik maguk küszködnek lelki, életvezetési kérdésekkel.

 

Hajdú Zoltán Levente

Előtted, Uram...

 

Imádságok

 

120×177 mm; 100 oldal; kartonkötés; 990Ft

 

Az Istenhez szálló fohászok nyolc fejezetbe rendezve a teremtés és a megváltás csodája mellett felölelik a hétköznapi élményeket, a reggeleket, az estéket, a találkozásokat is. A szerző református lelkipásztor, aki elvezeti olvasóit a belső utak mély, néha meghitt, néha felkavaró világába éppúgy, mint az isteni és emberi közösség egészen kézzelfogható valóságába. Az imádságokat magukénak érezhetik azok is, akik régóta beszélgetnek Istennel, és azok is, akik most indulnak el a hit útján.

 

Bernard–Zoltán Schümmer – Judit Schümmer

 

Együtt az asztal körül

 

Bibliai igék és imádságok

 

152×167 mm; 148 oldal; keménytáblás; 2500 Ft

 

A finom vonalú rajzokkal gazdagon illusztrált könyv olyan bibliai idézetek és hozzájuk illeszkedő, egyszerűen megfogalmazott imádságok gyűjteménye, amelyeket a közös családi étkezések előtti meghitt, áhítatos percekben olvashat fel egy felnőtt vagy egy iskolás gyermek.

 

Petrőczi Éva

 

A patak éneke

 

Válogatott és új versek

 

 

AK/40; 104 oldal; kartonkötés; 1100 Ft

 

Petrőczi Éva új kötete átfogó válogatást ad korábban megjelent verseiből éppúgy, mint A hetedik angyal kiadása óta született újakból, négy ciklusban: A patak éneke; Vallomás, eperrel; A Kálvin téri…; Beszélő. A címadó vers a 42. zsoltár „szép híves patak”-ját szólaltatja meg.







Tóth-Máthé Miklós

 

MIKÉNT A CSILLAGOK

 

Négy történelmi regény

 

135×205 mm; 576 oldal; keménytáblás; 3500 Ft

 

A kötet négy történelmi regényt közöl a magyar református egyház múltjából, annak nagyjairól: Méliusz Juhász Péterről, Károlyi Gáspárról, Szenci Molnár Albertről és Ráday Pálról, akik ma is példaként szolgálnak.

 





Szabó András

 

„Téged Isten dicsérünk”

 

Bocskai István, Erdély és Magyarország fejedelme

 

Fr/5; 192 oldal, keménytáblás; 1350 Ft

 

E gazdag és szép fotóanyaggal kiegészített kötet a nagy fejedelem életútját ismeretterjesztő formában foglalja össze. Egy olyan ember példáját állítja az olvasók elé, aki politikai, művelődés- és egyháztörténeti szempontból egyaránt meghatározó személyisége volt történelmünknek.

 

Kustár Zoltán

 

A héber Ószövetség szövege

 

A masszoréta szöveghagyományozás és annak megjelenítése a Biblia Hebraicában

 

166×238 mm; 464 oldal; keménytáblás; 3600 Ft

 

A könyv az ókori-középkori zsidó szöveghagyományozás és a tibériási masszóra azon jellegzetességeibe vezeti be az olvasót, melyek a héber Ószövetség modern kritikai kiadásaiban, a Biblia Hebraicaban is megjelennek. Szisztematikus, mégis gyakorlati orientáltságú munka, mely a szerző – a DRHE Ószövetségi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára –egyetemi jegyzetének jóval részletesebben kidolgozott változata. A tárgyalt anyag elrendezése és mélysége monografikus igényű, ugyanakkor a mű kézikönyvszerűen is használható.

 

Balla Péter

 

Gyermekek és szülők kapcsolata

 

Az Újszövetség tanítása kortörténeti kontextusban

 

B/5; 284 oldal; kartonkötés; 2100 Ft

 

A könyv a gyermek szempontjából közelíti meg a szülő-gyermek kapcsolatot a következő kérdések mentén: Hogyan élték meg és miként teljesítették a szüleik iránti kötelességeiket? Más szóval: Hogyan tisztelték a gyermekek szüleiket? Bár a témakörben jelentőséggel bíró újszövetségi szövegek nem azzal a céllal íródtak, hogy bemutassák a családi viszonyokat, mégis képet adnak az első keresztyének köreiben fennálló szülő–gyerek kapcsolatról. A tanulmány a Biblián kívüli családi etika és gyakorlat összefüggéseiben vizsgálja az újszövetségi szövegeket.

 

Tóth-Máthé Miklós

 

A nagyrahivatott

Dráma Bakócz Tamásról

 

Kiadja az RPI

 

B/6; 80 oldal; kartonkötés; 1200 Ft

 

A Mátyás halála utáni évek zűrzavaros, alig áttekinthető kora. Akad-e még valaki, aki önérdeke elé helyezné az ország sorsát? Érti-e az utókor az akkori idők történelemformáló erőit? A kor meghatározó egyénisége Bakócz Tamás. Tettei, döntései tisztábban látszanak Tóth-Máthé Miklós drámájának új megvilágításában. A felnőtteknek szóló alkotást középiskolás kortól ajánljuk a remek drámai párbeszédeket és az igényes irodalmat szeretőknek.



Programjaik a Könyvfesztiválon


2011. április 15. 14.00–15.00, Jövő Háza, Hess András terem
VERS ÉS IMÁDSÁG
Petrőczi Éva: A patak éneke – Válogatott és új versek, valamint Hajdú Zoltán Levente: Előtted, Uram…Imádságok című kötetének bemutatója

2011. április 16. 13.00–13.30, Jövő Háza, Kner Imre terem
HATSZEMKÖZT Párkapcsolati, családi és életvezetési kérdések – keresztyén válaszok
Szarka Miklós könyvének bemutatója

Mindkét programot követően dedikálás a 20-as standon

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés