bezár
 

irodalom

2011. 04. 04.
A Móra Könyvkiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Móra Könyvkiadó megtöri a hallgatást. Tabu könyvek – a Móra Könyvkiadó új sorozata elhallgatott témákról, kényes kérdésekről, megrázó történetekről. Emellett a régebbi Pöttyös sorozat is újdonsággal jelentkezik.

Beate Teresa Hanika

Soha senkinek

(Tabu sorozat)

192 oldal, ford. Győri Hanna

 

Malvina a péntek délutánt a nagyapjánál tölti, aki váratlanul megcsókolja őt. És a csók felidézi benne a múltat: egy zsarnok férfi, egy gyenge asszony és egy áldozatul esett kislány történetét. Malvina nem akar többé nagyapához menni…

„Nem mindenki lett volna ennyire gyáva, de sokan ugyanúgy tettek volna, mint én. Sokan ugyanezt gondolták volna, hogy ezt még kibírom, ezt az egy napot, aztán még egyet, holnap majd beszélek, vagy holnapután, vagy talán valamikor. És bele se gondol közben az ember, hogy a titok napról napra növekszik, minden perccel erősebb lesz és kimondhatatlanabb.” Törd meg a hallgatást!

prae.hu

Beate Teresa Hanika 1976-ban született Regensburgban. Harmincéves kora után fordult az írói pálya felé, korábban sikeres modell volt, majd fényképészként dolgozott. A Soha senkinek az első regénye, amely Németországban egy csapásra ismertté tette a nevét. A könyvet több nyelvre is lefordították, számos irodalmi elismeréssel jutalmazták, többek között megkapta az Oldenburgi Ifjúsági Irodalmi Díjat.

2190 Ft

 

 

Timothée de Fombelle

VANGO – Ég és föld között

352 oldal, ford. Pacskovszky Zsolt

1934, Párizs. A Notre-Dame katedrálisa előtti téren negyven fehér ruhás férfi fekszik a kövezeten. A szemerkélő esőben arra várnak, hogy pappá szenteljék őket. Köztük van Vango, a titokzatos fiú, aki éjszaka a párizsi háztetőket járja. Három perc, és a sorsa megváltozik. Három perc, és kezdetét veszi a véget nem érő hajsza: szökés a katedrális harangtornyából, utazás a Graf Zeppelin léghajón, bujkálás szicíliai szigeteken és a skót felföldön.

Az Ágról szakadt Tóbiás szerzőjének új, lebilincselően izgalmas kalandregénye.

3490 Ft

 

 

E. J. Allibis

UNIKA – Az Élet lángja

512 oldal, ford. Todero Anna, 8 oldalszínes melléklet

Az Élet Lángja különleges fantasy. Izgalmas, mint egy vérfagyasztó krimi, és lenyűgözően látványos, mint egy 3D-s mozifilm. 

Titkokkal teli krónika szerelemről, barátságról, hatalomvágyról és az eszmék iránti hűségről.

Három tizenöt éves fiatal életét egy csapásra felforgatja néhány rejtélyes és aggasztó eset. Kérdéseikre egy kivételes professzor ad választ, aki ráébreszti őket a hihetetlen igazságra: egyikük angyal, noha nem tud róla. Sőt, azt sem sejti, hogy a szívében őrzi az Élet Lángját, az univerzum irányításáért felelős, két Alapvető Létező egyikét. Vajon ki az angyal a három fiatal közül? Mi a története? 

Miért viseli a Lángot a szívében? És mi lesz a sorsa?

Az egymást követő, váratlan események és izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatok az Adlivunhoz vezetnek, a megjósolhatatlan és bizonytalan kimenetelű mitikus harchoz, amelyet a Jó és a Rossz vív egymással.

3990 Ft

 

 

 

Komjáthy István – Dóka Péter

 

 

Betyárvilág

 

Történetek zsiványokról, pandúrokról

160 oldal, ill. Szántói Krisztián

Hősök, árulók, pökhendi földesurak, vágyakozó szerelmesek és nagy bajuszú pandúrok – ők a szereplői ennek a könyvnek, amely a 19. századi betyárvilágról szól. Akad benne vidám és tragikus történet, vaskos tréfa és szomorú románc. Hogyan csapta be Sobri Jóska a rettegett csendbiztost? Miért festette hófehérre Savanyú Jóska a csaplár tehenét? És vajon mit rejtegetett Juhász Andris az elásott fazékban? A marcona zsiványok és a lóvá tett pandúrok mellett megismerünk két kedves, ügyefogyott csirkefogót is, a hírnévről álmodozó Csirkót és Buckót. A kötet Komjáthy Istvánnak, a Mondák könyve szerzőjének eddig fel nem dolgozott gyűjtésén alapul. A korszakot megidéző, színes rajzokat Szántói Krisztián készítette.

2990 Ft

 

 

Éléonore Cannone

Családcsere

(Pöttyös sorozat)

136 oldal, ford. Balla Katalin, ill. Czeizler Zsolt

Hortensia teljesen különbözik hóbortos, mozirajongó szüleitől, feltaláló nagybátyjától és háborúsdit játszó nagyapjától. Úgy érzi, bolondok házában él, ahol mindig üres a hűtő, ahol folyton felrobban valami, és ahol mindig üres a hűtő, ahol folyton felrobban valami, és ahol a családtagok a régen elhunyt nagymama szellemével társalognak. Martinnek azonban éppen ilyen család való! Náluk minden nap kiszámíthatóan unalmasan telik, tökéletesen tiszta házban élnek, ahol a vacsora 33 percig tart. A két osztálytárs fejéből egyszerre pattan ki a mentő ötlet: egy hétre családot cserélnek!

1590 Ft

 

 

Sarah Mlynowski

Buli és bájital

280 oldal, ford. Kada Júlia

Ha boszorkány vagy, buli az élet! Szó szerint. Rachel a nyári szünet után gőzerővel készül az új tanévre, azaz egyik fölsőt a másik után próbálja fel…Miri pedig az újonnan fölfedezett boszorkányos közösségi oldalon keres és talál barátokat. Az új barátokkal új helyszínen, a boszorkányok beavató szertartása, a szamszorta előkészítőjén találkoznak. Igen ám, de az előkészítő hosszadalmas dolog, a sok varázslat mellett boszorkánytörténelmet és boszorkánynyelvet is tanítanak ott, hogyan lehet minderre időt szakítani? Semmi az egész, mindössze pár apróbb varázsige, néhány kibúvó… és máris kész a zűrzavar. Rachel szerelme, Raf nem érti, miért megy Rachel hirtelen hol fogorvoshoz, hol sürgősen vásárolni, hol a húgával tanulni. Ráadásul az előkészítőn felbukkan egy helyes fiú-boszorkány, Adam, így a helyzet tovább bonyolódik. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés