bezár
 

gyerek

2011. 04. 02.
Családünnep Európával a Millenárison!
Millenáris, 2011. április 2. szombat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges családi összejövetelen vehet részt az, aki április 2-án, szombaton ellátogat a Millenárisra. Az első alkalommal megrendezésre kerülő esemény szűkebb és tágabb értelemben vett emberi közösségünket, a családot, valamint az európai népek nagy családját hivatott ünnepelni.

prae.hu

A több helyszínen zajló rendezvény reggel 9-től egészen éjfélig tart. Szombaton délelőtt és délután elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szóló programok- koncertek, színházak, játszóházak, kiállítások, kalandos vetélkedők, híres emberek- várják a látogatókat, míg késő délután és este a felnőttek szórakozhatnak és táncolhatnak. A gasztronómiai különlegességekre vágyók Európa jellegzetes ételei és a hagyományos magyar konyhaművészet remekeiből válogathatnak. A kézművesek portékái között nézelődő vendégseregletet napközben utcaszínházi produkciók kacagtató komédiásai, este tűzzsonglőrök parádés gólyalábas tűztánca és az égig röppenő Európa lampionok fényvarázsa várja.

A Nemzetek Kertjébe látogatva az európai népek hagyományaival, kézműves remekeivel, az országokhoz kapcsolódó meséivel, szokásaival és kultúrájával ismerkedhetünk meg interaktív módon. A megnyitón felavatják Kő Boldizsár iparművész Európa családfáját: a Garabonciások meghökkentő gólyalábas menete, a Kenderke és a Csillagszemű táncegyüttes, Győri zászlóforgatók, muzsikusok és a Vándor Vokál közreműködésével. A Fogadó nagyszínpadán jobbnál jobb koncertek és bábelőadások követik egymást, így többek között fellép a Vaskakas Bábszínház, Gryllus Vilmos, a Kaláka együttes, Szalóki Ági és Zenekara valamint a Misztrál együttes. Az irodalom kedvelői számos híres színésszel, költővel, grafikussal találkozhatnak, s a rendezvényen köszöntik Csukás Istvánt is születésnapján.

A Szabadtéri Folk Színpadon a Magonc Együttes a Falka Folk, Szirtes Edina „Mókus” és a Makám együttes mellett a fellépnek a Kutyakölykök fergeteges táncosai és számos hagyományőrző táncegyüttes. Záró produkcióként Táncolt Történelmünk elevenedik meg a Kenderke táncszínház előadásában.

Az este parádés produkciókkal várja a nagyérdemű közönséget. Az Európa Családünnep esti fergeteges koncert és táncház sorozatának közreműködői Szalóki Ági és zenészbarátai, valamint a nemrég Fonogram díjat kapott Rendhagyó Prímástalálkozó muzsikusai: Pál István „Szalonna”, Lakatos Róbert, Both Miklós, Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Vizeli Balázs, Korpás Éva, Herczku Ágnes, Doór Róbert és Mester László akikről bátran mondhatjuk, hogy Magyarország élvonalbeli nemzetközi hírű nép- jazz-rock muzsikusai: A prímások koncertje után a muzsika nem hagy alább, hajnalig tartó táncházi mulatság zárja Európa Családünnepét.
Családünnep Európával!
A rendezvényre a belépés díjtalan! A Duna Televízió élőközvetítésben számol be a nap eseményeiről.

Program

10.30 – 11.30 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ
Európa Családfájának avatása
Alkotó: Kő Boldizsár – szobrász, iparművész
Közreműködnek: Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház, Győri zászlóforgatók, Kenderke Táncegyüttes, Tündök zenekar, Vándor Vokál, Csillagszeműek Táncegyüttes

SZÍNPADI PRODUKCIÓK
Nemzetek Háza Színpad Házigazda: Levente Péter
9.30 Levente Péter megnyitó
10.00 Vaskakas Bábszínház
11:00 Égből Pottyant…
12:30 Kaláka Koncert
14:00 HolddalaNap Zenekar
15:00 Misztrál lemezbemutató koncert
15.45 Csukás István 75. születésnapi köszöntése
16:00 Gryllus Vilmos koncert
17:00 Szalóki Ági és zenekara

UTCASZÍNHÁZI PRODUKCIÓK
12:30 Térszínház: Mirkó királyfi
13:30 Árgyélus Színház: Angyalbárányok
14.30 Vándor Vokál
15:00 Görömbő Kompánia
16:00 Csibőricke Magyar Hangszermíves Céh

Szabadtéri FOLK Színpad
11:30 Magonc Koncert
13:00 Kutyakölykök
14:00 Sic Transit
15:00 Falkafolk Koncert

Kísérő táncegyüttesek és táncosok:
Cerbul de Aur Román Néptáncegyüttes; Ilios görög táncegyüttes; Martenyica bolgár táncegyüttes
16:30 Szirtes Edina „Mókus” Nagy János és zenekara
17:30 Makám koncert: Szindbád

Helyszín: Millenáris Fogadó, Teátrum, Szabadtéri színpad, park
Időpont: 2011. április 2. szombat 09:00-24:00
Az eseményt a NEFMI megbízásából a Festum Kft. szervezi


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés