bezár
 

irodalom

2011. 04. 01.
A Tessloff Babilon újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával a Tessloff Babilon a minivilág sorozatban, a MI MICSODA mini és a MI MICSODA junior sorozataiban is újdonságokkal szolgál.

minivilág sorozat: NAGYSZEMŰ LAPOZÓK – KÉT ÚJ KÖTET

Ki néz rád hatalmas szemekkel? - tesszük fel a kérdést a könyvek hátlapján. És nem csak néznek a hatalmas szemek, de mozognak, csörögnek is a kicsik nagy örömére. A sorozat legújabb köteteiről egy mosómedve és egy bohóchal tekint felénk vidáman.

prae.hu

 

Nagyszemű lapozó – Erdei állatok

ISBN 978-963-294-088-5

Amikor a Vuk dalát tanítja az édesanya a gyermekének, kiváló eszköz a kezében a Nagyszemű lapozó Erdei állatok című kötete. Ebben a Nagyszeműben a kicsik közelebbről megismerhetik a vaddisznómamát és kicsinyeit. Az egy- másfél éves korosztály szívesen időzik hosszú perceken át a baglyot vagy a fürge gyíkot bemutató oldalakon, főleg, hogy a hatalmas szemek végig magukra vonják a figyelmüket. Ha lekuporodunk a gyermekünkkel együtt és fellapozzuk a kötetet, még a borzot is megpillanthatjuk, aki épp előbukkant föld alatti üregéből. A fő motívumok mellett vannak a képeken kisebb állatok is, akikről szintén mesélhetünk. A kicsik szeretni fogják!

 

Nagyszemű lapozó – Állatok a víz mélyén

ISBN 978-963-294-089-2

Milyen állatok élnek a víz mélyén? A tengeri teknős, a golyváshal, a rája, a polip és a tarisznyarák mind-mind az izgalmas mélységekbe invitálja a kicsiket – csörgő-zörgő szempárjaik azonnal magukra vonják a kíváncsi tekinteteket. A sorozat új kötete a Nagyszemű lapozóktól megszokott minőségben öt színes és – strapabírását tekintve is – kifejezetten gyerekkezekbe való oldalpárjain tárja fel a korallzátonyok és a tengerpartok titkát.

 

A Nagyszemű lapozókat 18 hónapos kortól ajánljuk!

17,5 x 21,5 cm, karton / 12 oldal, 1890 Ft

 

minivilág sorozat: KIRAKÓKÖNYV

A gyerekek a kirakóval játszva újból és újból feleleveníthetik, amit a könyvből megtudtak az építkezésről illetve az évszakokról, és közben fejlődik kezük finommotorikus mozgásuk. Szórakoztató olvasmány és vidám játék egyben! A hároméves gyerekek fejlődési szintjének megfelelő oktatójáték.

 

Kirakókönyv – Ismered az évszakokat?

ISBN 978-963-294-091-5

Az a legjobb a télben, ha esik a hó, és a karácsonyt is szeretjük. A tavasznak rendszerint nagyon örvendünk: jólesik a napsütés és a madárcsicsergés. A nyár a szünidő és a meleg, az ősz a színes erd

ők és a hatalmas levélkupacok évszaka! A Kirakókönyvben nemcsak a szövegből, hanem a kirakóból is sok mindent megtudhatnak a kicsik a négy évszakról. A könyvben egy tasak rejlik, benne egy tábla és hozzá három kirakó jár. Ezek segítségével átélhetjük Bence kalandjait mind a négy évszakban.

 

Kirakókönyv – Hogyan épül fel a ház?

ISBN 978-963-294-090-8

Ebben a kötetben az alapoktól a falakon át a tetőig – teljes egészében felépül egy ház. Hogy a kis hároméves is megértse, mi után mi következik, a kirakók egyes darabjait saját maga illesztheti a helyére. Közben megtudhatja, hogyan készül a ház fala? Ki rakja be az ablakokat? Mikor költözhet be Jocó az új szobájába? A vidám rajzok és magyarázatok és a négy részből álló kirakó mind-mind választ adnak ezekre a kérdésekre. Kirakójáték és könyv egyben!

 

A Kirakókönyveket 36 hónapos kortól ajánljuk!

21 x 21 cm, 8 oldal, 2 420 Ft

 

KÉPVARÁZS - KÉT ÚJ KÖTET

Rövid történet és testre szabott téma kínálkozik a három-négyéves korosztálynak: itt vannak az új Képvarázs-kötetek. Nemcsak a szemüket hívogatják az életkori sajátosságaiknak megfelelő illusztrációk, hanem a kezüket is munkára bírják a kihúzható lapocskák.

 

Képvarázs – Foci

ISBN 978-963-294-092-2

A Fociban a Kék Sasok csapata játszik a Mókás mókusokkal: szemtanúi lehetünk a focipálya izgalmas történéseinek. Vajon elkapja a kapus a labdát? Milyen mezben fociznak a játékosok? Időben észreveszi a bíró a szabálytalanságot? A rövid történetekben feltett kérdésekre akkor kaphat ugyanis választ a kicsi, ha meghúzza a lap oldalán kínálkozó fülecskét - a kép egy csapásra megváltozik és elénk tárul a válasz.

 

Képvarázs – Pónik

ISBN 978-963-294-093-9

Melyik gyerek ne rajongana a lovakért? A kedves-rokonszenves patásoknak, a póniknak pedig igazán nagy sikerük van a kicsik körében. Hozzájuk szól a Képvarázs legújabb kötete, a Pónik. Csillag, az aranyszőrű kiscsikó és Villám, a foltos póni bevezetik Lilit - és ezáltal a kis olvasót is - az akadálypálya rejt

elmeibe. A kihúzható fülecskék mindannyiunk elé tárják az egyes oldalakon feltett kérdésekre adható választ. A Képvarázs oldallapocskáját a három-négyévesek már magabiztosan kezelhetik egyedül is.

 

A Képvarázs sorozatot 3 éves kortól ajánljuk!

17 x 17 cm / 14 oldal, 2 200 Ft

 

 

Mi MICSODA mini – NÉGY ÚJ KÖTET

A tavaly útjára indult Mi MICSODA mini sorozat tovább folytatódik! A 3 éveseknek készült könyvsorozat az egyértelmű illusztrációk miatt akár szöveg nélkül is élvezhető. A jól ismert hétköznapi eseményeket a könyv lapjai segítségével újra átélhetjük, mesélhetünk róluk. A rövid szövegeket a gyerekek a felolvasás után hamar meg is jegyzik. A könyv végén vidám kérdések várnak a kicsikre, amelyek továbbgondolkodásra ösztönöznek. A válaszok a kukucskálóablakok alatt láthatók.

 

Mi MICSODA mini 5. – Nézzük meg az építkezést!

ISBN 978-963-294-083-0

Markológépek, döngölők, daruk. Melyik gyerek nem áll meg a hatalmas és színes gépek mellett, amikor az utcán sétál? A kisgyermekek a számukra íródott, közérthető nyelvezetű szövegből nemcsak a gépek felépítését és szerkezetét ismerhetik meg, hanem azt is megtudhatják, hogyan épül fel a ház: miért van szükség az alapozásra és a háztetőre? A kedves hangvételű történetben Peti még finom falatokkal is megkínálja Bandi bácsit a szomszéd építkezésen. Kisgyermekünkkel a közös könyvlapozgatás után a homokozóban el is játszhatjuk, amit a könyv lapjain megismertünk.

 

Mi MICSODA mini 6. – Menjünk ki a kertbe!

ISBN 978-963-294-084-7

Ez nem az a mesebeli kert, ahol a törpék és az óriások élnek. Itt a pókháló, a fürdőző madarak és a cica mellett apa alakja tűnik fel, ahogy kora reggel öntözi, gondozza a kertet. A kis felfedező elé tárul a lepkék, a hernyók és a bogarak világa, és felfedezheti a föld alól épp kikukucskáló vakondot. A könyv lapozgatása közben kiderül, miért hasznos a méhecske, mire kell vigyázni a kertben, és megtudjuk, milyen szerszámok kellenek a kert gondozásához. Marcinak saját kis veteményese van, de jaj! A csiga megrágta a salátát. Ha az asztalra csupa olyan étel kerül, ami a saját kertünkben termett, az nagyon jó érzés! A könyv végén vidám minikvíz vár, amelyre az óvodás gyermekünkkel együtt megtaláljuk a választ a könyv lapozgatása után.

 

Mi MICSODA mini 7. – Gyere velünk az állatkertbe!

ISBN 978-963-294-085-4

Szép napsütéses napokon a legjobb programok egyike, ha a család ellátogat az állatkertbe. Ha épp nem süt a nap, vagy nincs nyitva az állatkert, a könyv lapjai is átfogó képet adnak a kisgyerekek számára arról, hogyan élnek, mit esznek az állatok, és az is kiderül, ki gondoskodik róluk. Vajon miért szórja magát homokkal az elefánt? És miért rózsaszínűek a flamingók? A könyv lapjain egy szülinapos társaság állatkerti élményei is megelevenednek. Az állatkerti játszótérre nektek is érdemes ellátogatni: csoda jó dolgokkal van felszerelve! A könyv végén vidám minikvíz vár, amelyre az óvodás gyermekünkkel együtt megtaláljuk a választ a könyv lapozgatása után.

 

Mi MICSODA mini 8. – Menjünk együtt vásárolni!

ISBN 978-963-294-086-1

A hároméves kisgyerek gyakran kíséri anyát vásárolni. Ismerős jelenetek elevenednek meg a könyv lapjain: anya zöldséget, Bence dinnyét szeretne venni. Válogatni is szabad, hogy mi kerüljön a kosárba. A könyvesboltban játszósarok is várj a legkisebbeket, és felfedezhetünk egy fülhallgatót is a falra akasztva. Vajon mire való? A rövid, kedves szövegek mellett a képek sok beszélgetési témát adnak a vásárlással kapcsolatban. Lapozgatás közben elmagyarázhatjuk, mi a vonalkódleolvasó, vagy azt, mi történik az üvegvisszaváltó automatában. Bolhapiacon még nem biztos, hogy jártunk a kicsivel, de miért ne mennénk el ezután? Jön a jó idő, kellemes sétát tehetünk a régi kacatok között. És alkudni is lehet, legalábbis Bence ezt teszi.

 

A Mi MICSODA mini sorozatot 3 éves kortól ajánljuk!

Karton, párnázott borító, 21 x 21 cm / 14 oldal, 1990 Ft

 

 

MI MICSODA JUNIOR – HÁROM ÚJ KÖTET

A népszerű Junior kötetek interaktív elemei jó szórakozást nyújtanak az 5-8 éves korosztálynak, akik lapozgatás, kukucskálás közben sok új ismerettel gyarapíthatják tudásukat. Kiváló lehetőség az olvasni már tudó, játékos kedvű gyerekeknek az olvasás iránti érdeklődés felkeltésére.

 

Mi MICSODA Junior 16. – Rendőrség

ISBN 978-963-9657-79-3

Az utcák biztonságára éjjel-nappal rendőrjárőrök vigyáznak, és őket riasztják, ha valahol bűneset vagy baleset történik. De vajon kik dolgoznak rajtuk kívül a rendőrségen? Kik rögzítik a nyomokat, és hogyan elemzik azokat? Mire jó a fantomkép, mikor adnak ki körözést, és mikor vetnek be rendőrkutyát? A Mi MICSODA Junior sorozat 16. kötete izgalmas kalandra hívja az óvodásokat és kisiskolásokat. A könyv végigköveti egy iskolai betörés felderítését a helyszíneléstől a tettesek azonosításáig. Közben a gyerekek bepillanthatnak a közrendőrök, a helyszínelők, a nyomozók és a kommandósok munkájába. A korosztály számára érthető megfogalmazás, a játékos feladatok, a felhajtható kukucskálók és a kedves rajzok garantálják, hogy a kis olvasók belefeledkeznek a könyvbe. Olvasás közben pedig nemcsak új ismereteket szerezhetnek, hanem szókincsük is gazdagodik.

 

Mi MICSODA Junior 17. – Az időjárás

ISBN 978-963-294-082-3

Ha gyermekünk megkérdezi tőlünk, mi a különbség a hurrikán és a tornádó között, jól tudjuk rá a választ? Arra például mit felelnek a felnőttek, hogy mi a csapadék? Vagy hogy miért nem esik le a felhő az égről? A jól ismert Mi MICSODA JUNIOR sorozat időjárásról szóló kötete a színes és igényes illusztrációival és pontos, rövid, de információgazdag szövegével nemcsak a kíváncsi gyerekek, de még a precíz válaszra törekvő felnőttek segítségére is siet. A kötetből magabiztosan elmondhatjuk a kíváncsi óvodás korú gyerekeknek például, hogy a köd nem más, mint a talaj fölött lebegő felhő. Együtt utánanézhetünk a könyvben, hogy hová tűnik a sün, amikor beköszönt a tél. Vagy hogy az évszakok változásával egyidejűleg megváltozik-e néhány állat bundája? Minden titok nyitja a felhajtható kukucskálók alatt lapul.

 

Mi MICSODA Junior 18. – Az indiánok

ISBN 978-963-9657-01-4

Indián közösségek ma már csak rezervátumokban élnek, pedig egykor az Északi sarkvidéktől a Nagy síkságot határoló Rio Grande folyóig indián törzsek népesítették be Amerikát. Hol voltak a törzsek szállásterületei, milyen volt a bölényvadászat, milyen sátrakban és kunyhókban laktak az indiánok? Mi mindent kellett megtanulniuk az indán gyerekeknek? Kiből lehetett törzsfőnök, és ki vezette harcba a törzset? A Mi MICSODA Junior sorozat 18. kötete egy rég eltűnt világ rejtelmeit fedi fel. Az olvasók Kicsi Hód és Kacagó Napsugár mindennapjain keresztül ismerkedhetnek meg Amerika őslakóinak szokásaival, hitvilágával és történetével. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló sorozat legújabb kötete nemcsak gazadag ismeretanyagával, hanem elbűvölő rajzaival s az újabb és újabb titkokat felfedő kukucskálókkal ejti rabul a gyerekeket.

 

A Mi MICSODA Junior sorozatot 5 éves kortól ajánljuk.

23,7 x 28 cm / 24 oldal, karton, 2 750 Ft

 

Mi MICSODA – ÚJ KÖTET

A több mint 20 éve indított ismeretterjesztő sorozat legújabb, 109-dik kötetét a természet kedvelőinek figyelmébe ajánljuk.

 

Mi MICSODA 109. – Sabine Steghaus-Kovac: Hazai és egzotikus lepkék

ISBN 978-963-294-096-0

Rikító citromlepkék, szelíd szenderek, szürke molyok – a lepkék változatos, izgalmas, színes világába kalauzol a legújabb Mi MICSODA könyv. A lapok hasábjain szemtanúi lehetünk a piciny hernyó csodálatos átalakulásának. Megismerhetjük a gyönyörű tarkalepkéket, sőt a vérszívó vámpírbaglyok sem maradnak ki a bemutatásból. A Próbáld ki! címmel ellátott keretes írásokból megtudhatod, hogyan figyelheted meg saját környezetedben ezeket a rovarokat, és mire ügyelj, ha tenyészteni akarod őket. A kötetből kiderül, élnek-e Magyarországon vándorlepkék, hol lehet bábbölcsőt találni vagy hogy miért nem eszik meg a madarak a színes hernyókat. Izgalmas és ismeretekben gazdag időtöltés az egész családnak!

 

Mi MICSODA sorozat 21 x 28 cm / 48 oldal 2 570 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés