bezár
 

gyerek

2011. 03. 22.
Növények az irodalomban: pályázat iskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Általános iskolásoknak hirdetett pályázatot Nyomozz növények után az irodalomban! címmel az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet Vácrátóti Botanikus Kertje.

prae.hu

"A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez" - olvasható a www.botanikuskert.hu oldalon közzétett felhívásban.

A kiírás szerint az általános iskolák 3-6. osztályosaitól várnak alkotásokat. Az érdeklődő gyerekeknek olyan tablót kell készíteniük, amelyen szerepel egy növény nevét tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű. A pályázók idézhetnek novellából vagy regényből is.

A tablón be kell mutatniuk a diákoknak az irodalmi műben szereplő növényt: leírást várnak a szervezők például arról, hogy hol él, mi jellemzi, védett-e. Emellett a növényt ábrázoló, lehetőleg saját készítésű képet vagy rajzot is el kell helyezniük a pályázóknak a tablón.

A gyerekek május 31-ig küldhetik el munkáikat a vácrátóti botanikus kert címére, az eredményeket júniusban teszik közzé az intézmény honlapján.
A beérkezett munkákat két kategóriában - 3. és 4. osztályosok, valamint 5. és 6. osztályosok - értékelik.

Korcsoportonként az első öt legszebb, legötletesebb alkotás pályázója július 3-án díjmentesen látogathat el a botanikus kertbe, gyermekfoglalkoztató programon vehet részt, emellett a nyertes pályaműveket ki is állítják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés