bezár
 

gyerek

2011. 03. 03.
Rajzpályázat gyerekeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rajzolj saját mesét! címmel rajzpályázat indul 10-15 éves gyermekeknek, az alkotásokat április 18. éjfélig kell beküldeni.

prae.hu

A mű lehet önálló kép vagy több alkotásból álló sorozat, amely bármilyen technikával készülhet - közölte a pályázatot kiíró Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Az egyesület közleménye szerint a képeken olyan hétköznapi gyerekek oldják meg a felmerülő problémákat, akik különböznek a többiektől - akár úgy, hogy valamiben hiányt szenvednek, akár úgy, hogy nagyon eltérnek az átlagostól. A főszereplőt segíthetik csodás, mágikus tudást birtokló lények, lehet különleges képessége és varázsereje, de küldetésében akár hátráltathatja is valami.

Az alkotásnak rá kell mutatnia valamely emberi érték - egyebek mellett tolerancia, szeretet, igazság, szabadság, kitartás, becsület, barátság - fontosságára, amely birtokában a főhős megoldja a történetben felmerülő problémát.

A pályázatokat 10-12 éves és 13-15 éves korcsoportban értékeli az OTP Bank Nyrt. munkatársaiból és a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület irodalmi szerkesztőiből álló zsűri. Az egyesület a rajzpályázat legjobbjait jutalmazza, ötvenet kiválaszt, és a korábbi mesepályázat műveiből kiválogatott ötven legjobb mesével együtt nyomtatott formátumú mesekönyvben tervezi megjelentetni 2011-ben.

Az alkotásokat elektronikus formában, elektronikus úton kérik beküldeni a mese@karcolat.hu címre.

További információkat a pályázatról a www.egyesulet.karcolat.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés