bezár
 

gyerek

2010. 08. 11.
Négyszínvirág: fesztivál csak gyermekeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ország megannyi nyári fesztiválja közül alighanem a dunabogdányi lesz az első olyan programsorozat, amelyet kifejezetten gyermekek számára "találtak ki" a szervezők.

Kammerer Zsófia, a helyi önkormányzat referense szerdán elmondta az MTI-nek, hogy a Dunakanyar gyöngyszemének tartott kis faluban péntek és vasárnap között sorra kerülő első összművészeti fesztivál nemhiába kapta a Négyszínvirág fantázianevet. A programsorozat részeként valóban színes, nívós gyermekszínházi, bábművészeti előadásokat láthatnak a magyar, cseh, lengyel, szlovák, holland és más nemzetiségű apróságok, akiknek levetítik a hazai amatőr gyermekfilmesek díjnyertes alkotásait is.

Különleges meglepetésnek szánják azt a kiállítást, amelynek anyagát egy szentendrei kislány csodás képeiből válogatták ki, de a fesztivál igazi varázsát az itthonról és távolabbról érkező kicsik kavalkádja, az ismerkedés lehetősége jelenti - hangsúlyozta a referens.

A cseh, lengyel és szlovák néptáncosok, a Hollandiából Dunavarsányba érkező, a helyi barokk templomban koncertet adó orgonaművész kislány és a többi tehetséges fiatal nemcsak egymáshoz, hanem egymás kultúrájához is közelebb kerülhet ezen a három napon. Kammerer Zsófia szavai szerint a barátkozásra kiváló alkalmat teremt majd a dunakanyari hajókirándulás ugyanúgy, mint a közös zenélések, kézműves foglalkozások, színi előadások és mesélések.

"Nem először alapítok fesztivált. Talán azt is mondhatnám, hogy ez a szenvedélyem! Először a Terényi Színházi Napok, azután az Andocsi Művészeti Napok, most meg Dunabogdány! - elevenítette fel Cserje Zsuzsa művészeti vezető, a fesztivál ötletgazdája a "kicsikre szabott" program előéletét. - Sudár Gyöngyvér énekesnővel közösen fedeztük fel Dunabogdány szépségeit, beleszerettünk a helyszínbe, a templom impozáns kertjébe, a hegyoldalon a kálváriába, ahonnan pazar kilátás nyílik a Dunára, a művelődési ház hangulatos udvarába. Mennyi ideális helyszín! - és gondolatban már meg is alapítottuk a dunabogdányi fesztivált".

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés