bezár
 

gyerek

2010. 06. 21.
Győrkőc fesztivál Győrött
2010, július 2-4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Locspocs-sziget, Kalandrét, Furfangos sétány és Meseutca várja a gyermekeket a július 2-án nyíló idei Győrkőc fesztiválon Győrben.

Kocsis Rozi fesztiváligazgató az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyerkőcök július 2-án, pénteken veszik át a város kulcsát Borkai Zsolt polgármestertől, és attól kezdve vasárnapig övék a folyók városa, ingyenesen övék valamennyi program.

A fesztivált szervező Vaskakas Bábszínház megannyi ötletes kínálattal szándékozik meglepni a rendezvény kis vendégeit.

A Meseutcában meglátogathatják Piroska nagymamáját és a hét törpe otthonát, a Locspocs-szigeten vizes játékokkal szórakozhatnak. A nagyobbacskák a fizika csodáival ismerkedhetnek, és óriás táblajátékokkal pallérozhatják elméjüket. A Radó-szigetet Vizitündér-szigetté varázsolják, ahol meselabirintusban tekereghetnek a meserajongók. A Mutatványos színpadon báb- és gyermekszínházi előadásokat, koncerteket tartanak. Fellép mások között a Harlekin Bábszínház, a Bóbita Bábszínház, a Babtársulat és a Győri Filharmonikus Zenekar. Az ügyes kezűek a Halgyárban dunakavicsot festhetnek, a legbátrabbak pedig akár "repülni is megtanulhatnak" a Rába folyó fölötti drótkötélpályán lebegve - sorolta a fesztiváligazgató a szervezők kreativitását dicsérő programokat, hozzátéve: lesz úgynevezett szülőmegőrző is, ahol az apukák nézhetik a labdarugó-világbajnokság mérkőzéseit, míg gyermekeik a közelben szórakoznak.

A Győrkőc fesztivált az önkormányzat 25 millió forinttal támogatja, és szponzorok egész sora járul hozzá a sikerhez. Több szálloda és étterem együttműködik a rendezőkkel oly módon, hogy térítésmentesen szállhatnak meg, illetve étkezhetnek a rendezvény ideje alatt azok a gyerekek, akik felmutatják a fesztivál-karszalagot, amelyet "egy mosolygós fénykép" ellenében kapnak a rendezőktől. Érdemes a karszalagot megőrizni az eseménysorozat végeztével is, mert akik vonattal érkeztek Győrbe, azoknak hazafelé nem kell jegyet váltaniuk, ha felmutatják a győrkőckarkötőt a MÁV vagy a GYSEV vonalain.

A szervezők a tavalyi 20 ezer vendégnél többre számítanak az idén. Nemcsak az ország távolabbi vidékeiről, hanem a határon túlról is várnak érdeklődőket a fesztiválra, amely - a helyi vendéglősök és szállodások tapasztalata szerint - a legtöbb vendéget vonzó program a folyók városában.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés