bezár
 

gyerek

2010. 06. 10.
Miskolci iskolások nyerték a Hangfoglaló Hétfőt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A miskolci Földes Ferenc Gimnázium Földeskórusa nyerte idén a Hangfoglaló Hétfő című ének-zenei versenyt; a győztes csapat hangszerekkel és hangtechnikai eszközökkel gazdagodik egymillió forint értékben.

prae.hu

Második alkalommal hirdetett megmérettetést Hangfoglaló Hétfő címmel általános és középiskolás tanulók számára a Hangszeresek Országos Szövetsége.

Az Ausztráliából indult kezdeményezés nyomán Magyarországon idén 31 intézmény csaknem tízezer diákja énekelte május 10-én egy időben Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét - írják az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint az előadásokról készített és az internetre feltöltött videofelvételekre négy héten át szavazhatott a közönség. A versenyből csaknem 200 ezer voks és a - Presser Gábort is tagjai között tudó - zsűri döntése alapján végül a Földes Ferenc Gimnázium diákjai kerültek ki győztesen.

A Földeskórust a Hangszeresek Országos Szövetsége hangszerekkel és hangtechnikai eszközökkel jutalmazza, összesen egymillió forint értékben. Rajtuk kívül több versenyző kap majd különdíjat is, például a DMJV Fogyatékosokat Ellátó Intézményének Szivárvány zenekara, akiknek tehetségét Presser Gábor és Hajós András zsűritagok is kiemelték.
A Hangfoglaló Hétfő díjátadóját június 18-án, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanévzáró ünnepségén tartják, ahol a diákok ismét eléneklik majd a Neked írom a dalt című slágert.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés