bezár
 

zene

2010. 06. 01.
Riverside – ezúttal Dunaparton
Riverside koncert az A38 Hajón. 2010. május 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az A38 közönségének már bőven volt ideje hozzászokni a folyami életmódhoz, ám egy olcsó szóviccel élve most a Folyópart költözött a hajó belsejébe, mivel a Riverside lengyel prog-rock zenekar negyedik albumának turnéjával itt lépett fel fővárosunkban.
A magyar fellépőt sikeresen lekésve Devon Graves előtt somfordáltunk be a hajóra, de nyugodtan késhettünk volna egy kicsit többet is: a Psychotic Waltz-al magának kult státuszt kivívott frontember ezúttal egyedül, egy szál akusztikus gitárral a kezében állt színpadra és némileg rögtönzött műsorral szórakoztatta a nagyérdeműt.

Devon Graves


A Dead Soul Tribe zenekar nélkül Devon egymagában kicsit esetlen volt, ez a tábortüzes-együtténeklős feeling meg nem nagyon jött át a hajó színpadáról, ám a közönségben álló lelkes rajongók azért minden szám után alaposan megtapsolták a művészt.

A Psychotic Waltz és a DST nóták után egy teljesen felesleges egyveleg következett Queen, Jeff Buckley és Eagles számokkal, és a kb. egyórás szett túl sok volt ebből az előadásból. Talán egy kávézóban ülve működött volna…

A 2003-as Out of Myself albummal a prog-rock szcénában bemutatkozó Riverside zenekar négy album után látogatott először Magyarországra, és szerencsére legjobb formájukban kaphattuk el őket.

Riverside


A négy lengyel zenész ugyan nem nyújtott túl impozáns látványt a színpadon (semmi mozgás, semmi extra látványosság), de amit játszottak, az maximális profizmusról árulkodott: Piotr Grudziński gitáros igazi húrmágus, aki egyszer sem hibázott, viszont nem is nagyon nézett fel a közönségre hangszeréről.

Riverside


Az emberekkel való kontaktusról Mariusz Duda énekes és kisebb mértékben Michael Lapaj szintis gondoskodott kicsit bátortalanul, de végtelenül szimpatikusan.

Riverside


A banda zenéjét ismerve nem számíthattunk tombolásra, de a lebegős zene élőben is kiválóan működött: bizonyítékként sok-sok fülig érő mosollyal bólogató arcot láttam magam körül.

Riverside - Out of Myself Live at Paradiso, Amsterdam


Főként az utolsó album kiváló és az elődöknél picit tempósabb dalaira koncentráltak, és szinte hibátlan koncertet adtak volna, ha nincs a dupla ráadás. Sajnos ezt a blokkot instrumentális szerzemények előadására használták, amivel kicsit leültették a korábban felspannolt nézőket.

A ráadásért kár volt, ám a Riverside-ot így is élmény volt élőben látni.

Setlist:

Hyperactive
Driven To Destruction
Cybernetic Pillow
Egoist Hedonist
Conceiving You
Parasomnia
Left Out
Dance With The Shadow
Rainbow Box
Hybrid Times

Első ráadás:
Rapid Eye Movement
Panic Room

Második ráadás:
Lucid Dream IV

(A szövegben szereplő fotók Lékó Tamás munkái.)
 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Tóth Csaba --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés