bezár
 

gyerek

2010. 05. 21.
Afrika-nap az Almássy téri szabadidőközpontban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Afrika napot tartanak az Afrikai Egységszervezet (Organization of African Unity) megalakulásának évfordulója alkalomból vasárnap a volt Almássy Téri Szabadidőközpontban, az Almássy Hallban Budapesten.

prae.hu

A Kolibri nemzetközi készségfejlesztő játszóházban a kézműves foglalkozásokon a gyerekek a gyöngyöt fűzhetnek, papírból felépíthetnek egy afrikai kunyhót, készíthetnek állatmaszkokat, lesz ashanti krumplinyomda és falfestés. A közös doboláson az érdeklődők afrikai ritmusokat ismerhetnek meg, afrikai dalokat, mondókákat, táncokat tanulhatnak és afrikai hangszereket is kipróbálhatnak - közölte a szervező az MTI-vel.

A látogatókat játékos capoeirafoglalkozás, hip-hop és afrikai táncház szórakoztatja, de arcfestés, afrikai tárgyak vására és játékos angolnyelvtanulás is színesíti a programokat, míg a legkisebbeket a babasarok várja. Az Ebony Kulturális Egyesület szervezésében megvalósuló Afrika-nap alkalmából bemutatkozik az Afrika Magyar Egyesület (AHU) is.

Az Afrika Napot május 25-én ünnepelik világszerte az Afrikai Egységszervezet megalakulásának évfordulója alkalmából. 1963-ban ezen a napon írta alá a 32 független afrikai állam közül 30 állam vezetője az alapító okiratot Addisz-Abebában, Etiópia fővárosában. 2002-ben az Afrikai Egységszervezet létrehozta saját utódszervezetét, az Afrikai Uniót (African Union). Az Afrika-nap dátuma és elnevezése továbbra is megmaradt mint az Afrikai Egység Ünnepe. Az Afrika-napot szerte a világban különböző kulturális eseményekkel, programsorozatokkal ünneplik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés