bezár
 

gyerek

2010. 05. 05.
Nemzetek utcája a Városligeti gyereknapon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek látják vendégül az európai és az Európán kívüli kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket a Nemzetek utcájában május 30-án a Városligeti Gyereknapon Budapesten.

prae.hu

A rendezvényen részt vesz a Dél-Afrikai Köztársaság, az Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, India, Japán, Katar, Kína, Lengyelország, Madagaszkár, Németország, Palesztina, az Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége, Törökország és a Magyar Országgyűlés Hivatala. Az érdeklődőket egyebek mellett arcfestéssel, kézműves-foglalkozással, gyurmázással, kvízjátékkal, rajz- és poszterkiállítással várják, és fellép a lengyel Polonéz táncegyüttes is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megalakulását idézte fel Dorothee Janetzke-Wenzel, a Németország nagykövete a szerdán tartott sajtótájékoztatón Budapesten. Beszélt arról is, hogy a rendezvényre látogatóknak lehetőségük nyílik majd együtt játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni a különböző követségek, illetve kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait.

A Nemzetek utcájában rengeteg olyan dolog lesz, ami érdekelheti a gyerekeket - vélekedett Kuncze Gábor, a szolgálat alelnöke. Hozzátette, hogy a szervezet megalakulása óta segít a rászoruló gyerekeknek, a többi között étkezési támogatással, fogászati kezeléssel, orvosi vizsgálatokkal, lovas terápiával. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nagyon sok gyerek rossz körülmények között él, vannak, akiknek a napi betevő megszerzése is komoly feladat.

A Városligeti Gyermeknapra május 29-30-án kilátogató családok ingyenesen vehetnek részt a programokon - hangsúlyozta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke. A Nemzetek utcája jó lehetőség a gyermekeknek és a családoknak, hogy játékos formában megismerhessék a világ különböző nemzeteit, azok népszokásait, hagyományait, kultúráját és nemzeti ételeit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés