bezár
 

gyerek

2010. 05. 02.
Bemutatkoznak a gyermekotthonban élő fiatalok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekvédelmi gondoskodásban élő tehetséges fiatalok alkotásai ismerhetők meg a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban kedden kezdődő programsorozat keretében.

prae.hu

Magyarországon ma több mint 20 ezren élnek gyermekvédelmi gondoskodásban, de a társadalom még mindig nagyon keveset tud róluk, akik nem saját családjukban, hanem családotthonokban, vagy nevelőszülőknél nőnek fel.

Sokan még ma is úgy gondolják, az a gyerek, akit szülei valamiért "intézetbe adtak", szinte biztosan elkallódik, és ha nagykorúságát elérve az "utcára kerül", könnyen bűnözővé válik.

Az intézeti kereteket azonban az elmúlt években felváltották a kisebb közösségekre épülő családi otthonok, és sok fiatalról nevelőszülők gondoskodnak.

A gyermekvédelem keretei között élő fiatalok között évről-évre sok tehetség tűnik fel, most ők mutatkoznak be. Műveikből a Csili Művelődési Központban (XX. kerület, Nagy Győri István utca 4.) május 4. és 9. között tárlatot rendeznek, valamint színházi előadásokkal várják az érdeklődőket.

Radoszáv Miklós, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, több műfajban szeretnék a közönséggel megismertetni a nevelőszülőknél, illetve gyermekotthonokban élő fiatalok, miként küzdenek meg élethelyzetük hátrányaival, hogyan érnek el folyamatos munkával, erőfeszítéssel valódi sikereket.

Mint fogalmazott, a legfontosabb az alkotás örömének közös megélése, egymás alkotásainak megismerése és a közönség előtt aratott siker inspiráló ereje. Ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak különösen szükségük van erre az energiára - mondta -, hiszen az önkifejezés boldogsága, a megmérettetés és a nyilvános siker olyan visszajelzés, amely legalább annyira fontos a számukra, mint az ellátás biztonsága.

A programsorozat kedden 12 órakor kezdődik a pesterzsébeti művelődési központban az ÉN+TÉR+KÉP Gyermekalkotók és Alkotóműhelyek a Gyermekvédelemben című kiállítás megnyitójával. 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés