bezár
 

zene

2009. 08. 06.
Stílusleckék George Bensontól
George Benson koncert, 2009. július 22., Papp László Budapest Sportaréna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Benson dalainak és előadóművészetének a legnyilvánvalóbb jelzői a szexi és a stílusos. Mesteri könnyedséggel lépi át a dzsessz, a funky, a pop és a soul határait, és a 45 éves színpadi jelenlétnek köszönhetően ma is tudja, miként fogja meg a közönségét.
Több mint hatvan lemez, tíz Grammy-díj, a harmadik budapesti látogatás. Igazán elmondható, hogy régi ismerősök jöttek össze a Papp László Budapest Sportarénában. Legalábbis a csarnok elkerített részében, amelyet már csak a méretek miatt is egész bensőséges hangulat töltött meg.

George Benson - Weekend in L.A.

prae.hu


Az este mindenféle sallang nélkül kezdődött a Weekend in L.A. című dallal, majd a kötelező néhány mondattal arról, hogy Budapest mennyire gyönyörű, nem is szólva a lányokról, akik ezzel rögtön ki is érdemelték a Nothing’s Gonna Change My Love for You című dalt. Bár a hangzás itt is profi volt, ez a néhány perc túl édesre sikeredett. A tisztelgések sora azonban nem maradt abba. A The Other Side of Abbey Road című lemezről a Golden Slumbers idézte meg a Beatlest, majd kalapot emelt Nat King Cole előtt is a Nature Boy című dallal. Elhangzottak azok a dalok is, amelyek Bensonból széles közönség előtt is sztárt csináltak, a selymes szólókkal pedig még ezekbe a számokba is becsempészte a virtuozitást.



George Benson - Nature Boy


A színpad leginkább magával ragadó látványeleme kétségkívül a zseniális mozgáskultúrával rendelkező szemüveges basszusgitáros, Stanley Banks volt, aki végigugrálta az egész koncertet. Ő hiúsította meg a nézőteret felügyelők szigorú tervét is. Amikor néhányan már nem bírták az ülőhelyek kötöttségeit, és engedelmeskedtek a lábukban lévő buginak, a túlbuzgó biztonságiak visszatessékelték őket a székekbe. Banks azonban úgy gondolta, nem hagyja veszni a bulit, és egy kézmozdulattal minden táncos kedvű nézőt odarendelt a színpad elé, és végre kiteljesedhetett az este.

George Benson - This Masquerade


Két nagy klasszikus adta a finálét: a This Masquerade, amellyel még a hetvenes években előkelő helyeket birtokolt a slágerlistákon, valamint az elementáris erejű On Broadway, amellyel végképp mindenkit levett a lábáról. Ráadásként pedig ott volt az újabb kör tisztelgés, ezúttal a közönség előtt: Benson búcsúzásként a komplett első sorral kezet rázott. Ő tényleg megpróbált mindenkinek a kedvében járni.

nyomtat

Szerzők

-- Vándor Éva --


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés