bezár
 

gyerek

2009. 05. 18.
Gyermekszínházi fesztivál kezdődött Szabadkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nemzetközi színházi élet központjává vált vasárnap Szabadka - az észak-vajdasági városban megkezdődött a 16. gyermekszínházi fesztivál, amelyen több tucat ország együttesei vesznek részt.

prae.hu

A rendezvény - amelynek a délutáni programokat követő hivatalos megnyitóját estére időzítették - május 23-ig tart, és hivatalos programjában 20 előadás szerepel. Ausztriából, Boszniából és Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Horvátországból, Franciaországból, Izraelből, Japánból, Lengyelországból, Macedóniából, Magyarországról, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkezett társulatok versenyeznek a hét díjért.
    
Azokat, akik megmérettethetik magukat a háromtagú - román teatrológusból, orosz rendezőből és szerb irodalmárból álló - zsűrivel, 133 jelentkező közül választották ki. Az előadások két helyszínen, a csak magyar nyelven játszó Kosztolányi Dezső Színházban és a Szabadkai Népszínház Jadran színpadán lesznek; naponta négyet terveznek.
    
Számos kísérőrendezvény társul hozzájuk: tánckarok, énekcsoportok, zenekarok, a versenyprogramban nem szereplő színházak lépnek fel Szabadka különböző helyein. Igazi nemzetközi kavalkád alakul ki, mert lesznek köztük például nepáliak, szlovákiaiak, ukrajnaiak, oroszországiak és még sok más országból érkezők.
    
Hogy a rendezvény mekkora nemzetközi érdeklődést keltett, jelzi az, hogy Nepálból, Oroszország keleti végéről, Kamcsatkáról, s Japánból is jelentkeztek rá együttesek. Sokan közülük ott lesznek - versenyprogramon kívül - a Vajdaságban, illetve Szerbia más részein. Több mint húsz településen fogják bemutatni előadásaikat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés