bezár
 

gyerek

2024. 10. 01.
A „megosztás” az idei témája a Van Művészi Vénád? nemzetközi versenynek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A „megosztás” az idei témája a Van Művészi Vénád? nemzetközi versenynek A „megosztás" az idei témája a Ludwig Múzeum Van Művészi Vénád? címmel középiskolások számára meghirdetett nemzetközi versenyének. A pályázatra október 20-án éjfélig lehet jelentkezni.

A pályázatra minimum 3 és maximum 6 fős, 15 és 20 év közötti diákcsoportok jelentkezését várják a szervezők. A jelentkezéshez előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek - áll a Ludwig Múzeum közleményében.

prae.hu

Mint írják, a pályázat célja, hogy a középiskolások a képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek a világgal, amelyben élnek, és új ismeretekkel, készségekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak. A pályázókat felkészítő alkalmakra is várják, amelyeket egyszer személyesen és egyszer online szerveznek meg.

A projektek dokumentációját 2025. február 16-ig kell feltölteni. A zsűri által kiválasztott műveket a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában április 1-jén és 2-án installálják. A kiválasztott projektek prezentációja a Ludwig Múzeumban, a díjátadó és kiállításmegnyitó a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában lesz április 5-én.

A 16. Van Művészi Vénád? nemzetközi verseny témáját, amely idén a megosztás, a diákok, tanárok és szervezők közösen választották ki a pozsonyi nemzetközi találkozón. A közleményben arra is kitérnek, hogy a ,,megosztás" hívószó első hallásra talán hasonlít a tavalyi "networks" hívószóhoz, azonban az alapvető különbség, hogy míg a networks esetében a hálózatépítésen, kapcsolatteremtésen, addig a megosztásnál a kapcsolat tartalommal való feltöltésére kerül a hangsúly.

A megosztás olyan pozitív cselekedet, amelynek során önként átadunk valamit - ez lehet anyagi, de szellemi természetű dolog is - olyanok számára, akiknek erre szükségük van vagy nyitottak rá. A szervezők szerint a megosztás, mindegy, hogy melyik oldalán állsz a folyamatnak, megváltoztathatja emberi kapcsolataidat, sőt, akár az életedet is. Az is fontos szempont volt, hogy a hívószóként választott cselekedet mindenhol körülvesz bennünket, megosztunk ételt, élményeket, emlékeket, fényképeket, de ami a legfontosabb, mindannyian megosztjuk egymással a Földet.

Ugyanakkor a megosztási aktus a művészet világában is fontos szerepet játszik. A mozzanat jelen van a művészi alkotómunkában, az elkészült alkotás befogadásában, és abban is, amikor a művészet révén egymásra találunk. Egyetlen művészeti közösség sem létezhet megosztás nélkül - hangsúlyozzák a pályázati kiírásban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

A városarcheológia szervetlen fossziliája
art&design

Az anyag mélyén című csoportos kiállításról
Bemutatták Fekete Vince Gyönyörű apokalipszis című könyvét
Penelope Skinner: A legenda háza a Belvárosi Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés