bezár
 

gyerek

2024. 09. 23.
Életreszóló kaland és természetvédelem a mozivásznon
Rókus és Rézi művészeti pályázat és játszóház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Életreszóló kaland és természetvédelem a mozivásznon A népszerű Rókus és Rézi animációs sorozatból készült Rókus és Rézi megmenti az erdőt című film különleges élményre invitálja a gyerekeket. Amellett, hogy Mozinet és a Primanima Animációs Játszóház közös, vetítéssel egybekötött animációs játszóházat szervez a MOM Parkba október 5-én, a film közelgő bemutatójára való ráhangolódást egy gyerekek kreativitását próbára tevő pályázat teszi teljesebbé.

A Rókus és Rézi animációs sorozat alapján készült Rókus és Rézi megmenti az erdőt október 17-től látható a mozikban országszerte. A gyerekek addig is egy kreatív pályázattal mozgathatják meg a fantáziájukat és csillogtathatják meg tehetségüket. A pályázat első lépéseként az alábbi

 filmrészletet kell megtekinteni, és már kezdődhet is az alkotás! Az elkészült művek lehetnek rajzok, de pályázni lehet saját írással, kézműves alkotással (gyurma, festmény, kollázs stb.) vagy hangüzenettel. A gyerekek az általuk kitalált történet folytatását egészen október 5-ig a RokusRezi@mozinet.hu e-mail-címre küldhetik be.
Amint arról a felhívásból értesülhetünk, az első 20 beküldő egy-egy rókás vagy nyuszis filcállatka gazdájává válhat. A beérkezett művek a Mozinet honlapján és a Facebookon lesznek láthatók, majd szavazással dől el, kié lesz a nyertes alkotás. A győztes alkotás szerzője privát Rókus és Rézi megmenti az erdőt mozivetítést nyer, ahova elhívhatja a pajtásait, vagy a terem befogadóképességéig azt, akit csak szeretne! Emellett a Primanima elsőfilmes animációs fesztivál csapata is jutalmaz alkotásokat, méghozzá Primanima animációs játszóházra szóló tíz alkalmas bérlettel és Primanima Fesztivál pólóval.

prae.hu

Ugyan a film csak október közepén kerül országosan a mozikba, október 5-én két nyilvános premier előtti vetítésen már látható lesz 11.30-kor és 13.30-kor a MOM Moziban, különleges, az egész családnak élményt adó animációs játszóházzal karöltve. A Primanima csapatával közös kreatív gyerekfoglalkozáson a vetítések előtt vagy után vehetnek részt a gyerekek, a mozijegy megváltása és a több turnusos foglalkozás választott időpontjának előzetes regisztrációja után. A játszóházban a Primanima csapata segíti a gyerekek kreativitását kibontakoztatni, és ehhez ráadásul egy trükk-asztal is a segítségükre lesz.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy mivel október 5. egyben a pályázat leadási határideje is, a pályaműveket aznap lehetőség lesz személyesen elhozni és átadni a nekik – sőt, a játszóházas programon készült alkotások ugyancsak nevezhetők lesznek, amennyiben megfelelnek a kiírás kritériumainak.

Az október 5-én esedékes mozizásra a következő linken lehet jegyet váltani: https://cinemamom.hu/film/rokus-es-rezi-megmenti-az-erdot-735

A játszóházas programok előzetes regisztárcióhoz kötöttek, ezt itt lehet megtenni.

A Rókus és Rézi megmenti az erdőt című mozifilm teljes előzetese:

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Körtánc című gyermekirodalmi antológiáról
gyerek

Megnyitó: 2024. szeptember 12. csütörtök 17:00
Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024
Szinvai Dániel: Párhuzam

Más művészeti ágakról

A tatabányai Jászai Mari Színház Hóhérok előadása a Városmajorban
Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
irodalom

Műfajok, művészeti ágak, médiumok keveredése Milosevits Péter életművében
Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés