bezár
 

gyerek

2024. 08. 18.
Közel 70 filmtervet neveztek a Cinemira pitch fórumára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fiatal közönségnek szóló filmtervek az októberi Cinemira fesztivál Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórumán mutatkoznak be, ahol szakmai- és diákzsűri is díjazza a kedvenceiket. A legjobb filmterv elnyeri az Arany Mókus-díjat és a vele járó 300 ezer forintos pénzjutalmat.

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál idén ötödik alkalommal rendezi meg a Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórumot. Az idei felhívásra közel 70 pályázat érkezett, melyből várhatóan 8 projekt fog bemutatkozni. Azt, hogy mely projektek jutottak a döntőbe, szeptember 5-én hirdetik ki. A pitch fórumon szakmai zsűri és diákzsűri értékeli a prezentációkat, a legjobb gyerekfilmtervről és a 300 ezer forintos pénzdíjjal járó Arany Mókus-díjról, most is gyerekek döntenek! Az Arany Mókus-díj mellett a Digic, a Prezi, és a SPARKS ajánl fel különdíjakat.

“Célunk a Pich fórummal, hogy minél nagyobb érdeklődést generáljunk az alkotók körében a gyerek - és ifjúságifilmes műfaj iránt, mert ez kell legyen az első lépés ahhoz, hogy újra minél több magyar gyerekfilm készüljön.” - mondta Lakos Nóra a fesztivál igazgatója.

prae.hu

A korábbi Cinemira díjazottak közül már több filmterv megvalósult vagy további támogatást kapott. 2023-ban a diák és a szakmai zsűri fődíját is Szoboszlay Eszter Találkozások című animációs terve nyerte, melynek idén 20 millió forintos támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet.

2021-ben az Arany Mókus-díjat Felszeghy Ádám (többek között a Kék Pelikan producerének) Robóék című animációs sorozatterve nyerte. A pilot epizód már el is készült, várhatóan a következő hónapokban a közönség is láthatja.

Az első elkészült kisfilm a pitch fórumról azonban egy 16 éves lány történetéhez kapcsolódik. A Cinemira Pitch Fórum különlegessége, hogy kamaszok is bemutathatják filmterveiket. “Az alapötlet az, hogy ne csak felnőttek találják ki, hogy miről szóljanak a gyerek - és ifjúsági filmek.

Az az izgalmas ebben a programban, hogy megismerjük, mi érdekli valójában a kamaszokat, majd ezeket a filmterveket profi forgatókönyvírókkal közösen fejlesztjük és a Pitch fórumon megpróbáljuk összekötni rendezőkkel, producerekkel, hogy olyan filmek készüljenek, amelyek autentikus témákat dolgoznak fel” - mondja Lakos. Így nyerte meg a 2022-es Junior Pitch Fórum fődíját Pető Luca Loom című kisfilmterve, amelyre a fórumon csapott le Pusztai Ferenc producer és készült el a film Szamosi Zsófia és Keresztes Tamás főszereplésével. A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivált 2024. október 5-6. (TEEN) és október 12-13. (KIDS) között rendezik meg, a Corvin moziban, illetve a margitszigeti Kristály Színtérben.


A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál

Más művészeti ágakról

Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
Kulturális hanyatlás?
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés