bezár
 

gyerek

2024. 05. 15.
Mesélő Terek: Ferencvárosi Gyereknap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges városélmény gyereknapon, a IX. kerület nagyszabású szabadtéri rendezvényén – értesítette a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) a prae.hu művészeti portált.

Öt szerző öt ferencvárosi helyszínből inspirálódva öt mesét írt: ezekeket is megismerhetik az érdeklődők május 26-án, vasárnap a Ferenc téren. Játék és kikapcsolódás vár minden családot, reggel 10 órától este 18 óráig, Mesekuckóval, ingyenesen elvihető mesefüzettel, csillámtetoválással, arcfestéssel, rajzolással és kollázskészítéssel várják egész nap a kicsiket és nagyokat, hogy igazán élményteli legyen a gyermeknap.

prae.hu

Ferencváros emblematikus helyszínei tele vannak történetekkel. Mi lenne, ha ezek a terek mesélni tudnának? Az egész napos, szabadtéri családi programon az Itt és Most Társulat zenés, improvizációs színházi előadásaiban a megírt történetek mellett olyan jelenetek is létrejönnek, melyek cselekményét a közönséggel együtt, a gyerekek ötletei mentén alakítják a színészek. 

A Mesélő Terek projekt és a gyereknap több szervezetet összefogásában jön létre, így a város- és játékélmény is sokszínű lesz: néptáncfoglalkozás, zenés mulatság, kézműveskedés, étel-italvásárlási lehetőség is lesz a helyszínen. Az improvizált színházi előadások 20-25 percesek. A családi meseelőadásokat leginkább az 5-10 év körüli korosztály élvezi, de kistesóval, nagytesóval, szülőkkel és nagyszülőkkel együtt garantált a szórakozást. 

További információ: https://ittesmosttarsulat.hu/meseloterek/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1669552183873375

Szerzők, térélmények, és az Itt és Most Társulat előadásainak időpontjai:

Kollár Árpád / Groupama Aréna (Fradi Stadion) / 2024.05.26. vasárnap 10.40 Ferenc tér
Tarr Ferenc / Ferencvárosi Vasútállomás / 2024.05.26. vasárnap 11.40 Ferenc tér
Rump Tímea / Zikkurat / 2024.05.26. vasárnap 14.30 Ferenc tér
André Ferenc / Nagy Vásárcsarnok / 2024.05.26. vasárnap 15.30 Ferenc tér
Kalapos Éva Veronika / Ferenc tér / 2024.05.26. vasárnap 16.30 Ferenc tér

A program az Itt és Most Társulat, a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK) együttműködésében jött létre, a Ferencváros Önkormányzatának támogatásával. 

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés