bezár
 

gyerek

2023. 10. 14.
Irodalmi nyomozás
A játék neve: Budapest
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Irodalmi nyomozás Irodalmi játék a Margó x Erste #higgymagadban különdíj győztesének, Szűcs Ádámnak A játék neve: Budapest című regénye kapcsán.

A négy különböző időpontban rendezett, alkalmanként kétfordulós játékban Szűcs Ádám A játék neve: Budapest című regényéhez kapcsolódó, budapesti helyszíneket járják be a játékosok. Az egyénileg vagy csapatban is teljesíthető nyomozás körülbelül egy óra alatt teljesíthető.

prae.hu

Az első fordulóban négy különböző helyen elrejtett kártyát kell megtalálnia a játékosoknak, hogy a rajtuk szereplő információfoszlányok alapján összeállt megoldást beküldhessék a https://deeverzum.hu/megfejtes/ oldalra, és megtudják az íróval közös séta időpontját és helyszínét.

A második fordulóban Szűcs Ádám a helyes megfejtőkkel egyórás irodalmi sétára indul, ahol a résztvevőkkel közösen improvizál egy történetet a könyv helyszíneire reflektálva.
A történet műfaját a résztvevők választják meg.

Akkor sem kell csüggedni, ha egy kártyát elolvasása után valaki nem tudja a megfejtést. A feladványokat úgy alkották meg, hogy lehetőleg mind a négy kártyára szükség legyen a megoldáshoz.

Egy helyen csak egyféle kártyát lehet találni, de ha menet közben elakadna bárki, a BookUp Könyvesboltban (Budapest, Pozsonyi út 23.) mindig tudnak segíteni.

A négy alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  https://deeverzum.hu/regisztracio/

Már lehet regisztrálni, de a feliratkozók 2023.10.16-án kapják meg az első feladványt. A játék részletes menetéről a https://deeverzum.hu/ oldalon található részletes információ.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Szinvai Dániel: Párhuzam

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés