bezár
 

gyerek

2021. 02. 22.
Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait
Virtuális kiállítás, online foglakozás gyerekeknek és tárlatvezetés a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már online formában is bejárható a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Last Words című időszaki kiállítása, amely kortárs képzőművészek és diákalkotók munkáit mutatja be. A kiállítás keretében a biológiai sokféleség aggasztó csökkenésére, az állatfajok tömeges kihalásának témájára reagáló alkotásokat prezentálnak a közönségnek.

A február 5-én Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr Mozgalom alapítójának közreműködésével megnyílt tárlat mind a bemutatott témakörök, mind az eszközök tekintetében igen sokszínűen közelíti meg korunk egyik legnagyobb globális kihívását. A Galéria YouTube-csatornáján visszanézhető slam poetry előadásában Molnár Áron többek között kiemelte, hogy az állatok utolsó szavai, amelyre a kiállítás címe utal, az emberek utolsó szavaival lesznek egyenlőek.

prae.hu

A tárlathoz kapcsolódóan Kihalni esélyes! címmel önálló, online foglalkozást is ajánlanak a gyerekeknek, akik a Galéria honlapján keresztül elérhető interaktív térképet bebarangolva ismerkedhetnek meg a kihalás szélére sodródott élőlények helyzetével. A leírások mellett rejtvényekre, kézműves foglalkozásokra, érdekességekre is bukkanhatnak.

További kísérőprogramként a kiállító képzőművészek részvételével február 26-án, pénteken online tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. Az esemény a Galéria Facebook-oldalán lesz követhető.

Forrás és képek: Deák17 Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés